TÉMA

Daniel Hodek

Před soudem stanuli obžalovaní v kauze zakázek v českých nemocnicích, vinu odmítli

Soud začal rozplétat kauzu údajných manipulací se zakázkami v českých nemocnicích. Obžalovaní, včetně bývalého radního Prahy 1 Daniela Hodka nebo bývalého ředitele Nemocnice Na Františku Roberta Zelenáka, stanuli před soudem kvůli údajné korupci při soutěži na stravovací služby.
14. 11. 2023|

Politici a úředníci z centra Prahy dostali od soudu nepravomocně pokutu za prodej bytů pod cenou

Obvodní soud pro Prahu 1 uložil peněžité tresty v kauze prodeje městských bytů, v níž bylo obžalováno na třicet lidí. Podle obžaloby prodali 22 lukrativních nemovitostí v centru Prahy za nižší cenu, než stanovil později znalecký posudek. Podle žalobce si totiž nezjišťovali, jaké jsou obvyklé ceny. Proti rozsudku vynesenému trestním příkazem někteří obžalovaní podali odpor. Kauzu tak soud projedná v hlavním líčení. Informoval o tom server Seznam Zprávy.
18. 7. 2022|

Za prodeje pražských bytů pod cenou obžalovali policisté desítky politiků a úředníků, uvedly Seznam Zprávy

Státní zástupce podal obžalobu na tři desítky politiků a úředníků z Prahy 1. Podle vyšetřovatelů se dopustili maření úkolu úřední osoby nebo porušení povinnosti při správě cizího majetku tím, že si při prodeji 22 nemovitostí nezjistili obvyklé ceny. Byty tak byly prodány pod cenou, uvedl server Seznam Zprávy, podle kterého se obžalobou bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 1. Obžalovaní podle státního zástupce způsobili škodu 32,5 milionu korun.
7. 2. 2022|

Policie znovu stíhá prodej bytů v Praze 1, píše SeznamZprávy. Obvinění čelí i exstarosta Lomecký

Policie znovu obvinila 36 lidí z toho, že prodávali městské byty v Praze 1 pod cenou. Uvedl to server SeznamZprávy, podle nějž čelí stíhání úředníci a bývalí i současní politici včetně někdejšího starosty Oldřicha Lomeckého (tehdy TOP 09). Podle nového znaleckého posudku způsobili městské části škodu 32,3 milionu korun. Lomecký vinu odmítl.
16. 9. 2020|

Žalobci zastavili stíhání zastupitelů Prahy 1 kvůli prodeji městských bytů

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 zrušilo trestní stíhání několika desítek současných a bývalých zastupitelů městské části, které se týkalo hlasování o privatizaci bytů v minulých volebních obdobích. Trestní oznámení podal pirátský zastupitel a bývalý radní Prahy 1 David Bodeček.
17. 1. 2020|

Korupci ve zdravotnictví umožňuje zákon o veřejných zakázkách, tvrdí spolupracující obviněný Horáček

Policie získala další důkazy o pozadí jedné z korupčních kauz českého zdravotnictví. Jde o zakázku na stravování v pražské Nemocnici Na Františku. Detektivové mají výpověď spolupracujícího obviněného Tomáše Horáčka, jenž rozkrývá jména i úlohy lidí, kteří se měli na trestné činnosti podílet. Horáček České televizi řekl, že korupci ve zdravotnictví umožňuje zákon o veřejných zakázkách.
28. 4. 2019|