TÉMA

Lyra McKeeová

V severoirském Londonderry napadla a zranila mládež policisty, kteří prováděli domovní prohlídky

Šestnáct severoirských policistů utrpělo zranění poté, co je v severoirském Londonderry napadla skupina mládeže. Podle listu Belfast Telegraph byly mezi útočníky také děti, nejmladšímu bylo osm let. Policisté prováděli domovní prohlídky a mladí lidé po nich házeli kamení a Molotovovy koktejly. Při prohlídkách se našly zbraně, výbušniny a granáty.
8. 9. 2023|

Severoirská policie obvinila dva muže z vraždy novinářky McKeeové

Severoirská policie vznesla obvinění v případu úmrtí novinářky Lyry McKeeové. Žena přišla o život v dubnu 2019, když přihlížela nepokojům v Londonderry. Podle vyšetřovatelů tehdy 29letou novinářku smrtelně postřelili. Policie teď obvinila dva muže z vraždy.
17. 9. 2021|

Policie v Severním Irsku zatkla čtyři podezřelé kvůli vraždě novinářky McKeeové

Policie v severoirském městě Londonderry ve čtvrtek ráno zatkla čtyři muže v souvislosti s vyšetřováním nepokojů, během nichž byla zavražděna mladá novinářka Lyra McKeeová. K odpovědnosti za její vraždu se již dříve přihlásila radikální republikánská organizace Nová IRA, která usiluje o sjednocenou Irskou republiku. S odvoláním na vyjádření místní policie o tom informovala agentura AFP.
9. 5. 2019|
Newsroom ČT24

Rozkrývala temnou minulost a hájila sexuální menšiny. Kdo byla zabitá irská novinářka?

Lyra McKeeová – jméno mladé novinářky, která byla minulý týden zabita v severoirském Londonderry. Zabývala se právy žen a sexuálních menšin, ale také nevyřešenou historií země. A právě to ji přivedlo ke snaze změnit zákony a pomoci tak dalším investigativním reportérům. Novinářce se věnoval Newsroom ČT24.
27. 4. 2019|