TÉMA

Letní tábory

Ve čtvrtek přibylo 1534 případů covidu, jedná se o nejvyšší nárůst za celý týden

Laboratoře v Česku ve čtvrtek potvrdily 1534 nových případů nemoci covid-19, nejvíce v tomto týdnu a zhruba o 550 více než před týdnem. Počet hospitalizovaných s koronavirem se zvýšil na 448, osm desítek z nich je ve vážném stavu. Přibývá i případů chřipky. Ministerstvo zdravotnictví chystá změny v opatřeních –⁠ navrhne snížení doby platnosti testů i konec jejich proplácení z veřejného pojištění od 1. prosince. Nejvyšší správní soud (NSS) také zpětně konstatoval, že letní povinnost testovat děti na táborech byla v rozporu se zákonem. Z Finska, Maďarska a Lucemburska se od pondělí neočkovaným ztíží návrat do Česka.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 21:16|

Kůrovec vyhnal děti z táborů. Organizátoři museli některé pobyty přesunout i desítky kilometrů

Roky jezdily skautské a pionýrské skupiny na stejná místa, nyní kvůli kůrovci musí některé z nich své stany přesunout i na druhý konec republiky. Stromy napadené kůrovcem potřebují lesníci vykácet, okolí táborů by tak pro děti nebylo bezpečné. Na místech, kde už jsou kůrovcem poškozené stromy odklizeny, organizátoři řeší škody – rozježděné cesty nebo nedostatek stínu.
21. 6. 2021|

Na letní tábor budou dětem nakonec stačit i PCR testy udělané sedm dní před začátkem

Pravidla pro testování před letními tábory se opět mění a vrací k původnímu návrhu. PCR testy bude možné si udělat až sedm dní před nástupem a během pobytu už další nebude nutný. Antigenní testy bude třeba opakovat nejpozději po sedmi dnech. Ministerstvo zdravotnictví změnu oznámilo po úterní kritice ze strany pořadatelů táborů.
16. 6. 2021|

V pondělí přibylo 188 případů covidu. Opakovanému testování na táborech se podle Junáku nepůjde vyhnout

V pondělí přibylo v Česku o třetinu méně nakažených covidem než před týdnem, konkrétně 188. Roušky a respirátory při výuce můžou od úterý odložit žáci a učitelé už ve všech krajích. Mění se také pravidla pro nařízení karantény, která je nově povinná po setkání s nakaženým i pro lidi, kteří jsou očkovaní jednou dávkou vakcíny. Na problémy spojené s vládním nařízením o testování na táborech upozornila organizace Junák, podle které bude prakticky nemožné se opakovanému testování během pobytu vyhnout.
15. 6. 2021Aktualizováno15. 6. 2021, 18:00|

Hygienici provedli na letních táborech více kontrol než loni, pokut ale udělili méně

Hygienici letos provedli na letních táborech více než tisíc kontrol. Odhalili přitom hlavně špatně skladované potraviny, nedostatečný úklid nebo nevyhovující vybavení pro ubytování. I když kontrol bylo kvůli pandemii více, sankcí padlo ve většině případů méně než loni. V deseti krajích, ze kterých získala ČT informace, rozdali hygienici celkem 48 pokut za zhruba 87 tisíc korun.
5. 9. 2020|

Letní tábory můžou začít už na konci června. Cenu testů na covid-19 bude stát regulovat

Pokud se nezmění epidemiologická situace, mohou dětské letní tábory začít už od 27. června; zástupci organizátorů se na tom dohodli s hygieniky. Ministerstvo zdravotnictví také stanoví maximální cenu testu na covid-19 pro samoplátce a správní úřady.
14. 5. 2020Aktualizováno14. 5. 2020, 21:22|

Dětské tábory letos v průměru vyjdou na čtyři tisíce za týden. Většinou už jsou vyprodané

Do začátku letních prázdnin zbývá ještě devět týdnů, avšak dětské tábory jsou už vyprodané, nebo hlásí poslední volná místa. Zato nedostatek trápí organizátory v řadách dobrovolníků.
27. 4. 2019|