TÉMA

Teplice nad Metují

Na trati do Broumova na Náchodsku je kvůli opravám kolejí výluka, potrvá do konce května

Začala nepřetržitá výluka na trati mezi Broumovem a Policí nad Metují. Místo vlaků jezdí autobusy, cestující ale nemají garantovaný přestup na všechny navazující spoje. S omezením musí počítat také turisté mířící do Adršpašsko-teplických skal.
4. 4. 2023|

Podezřelý, který měl autem v Adršpachu usmrtit dva lidi, byl už dvanáctkrát trestaný a řízení má zakázáno

Řidič, který zřejmě ve středu v Adršpachu na Náchodsku pod vlivem alkoholu usmrtil dva chodce a od nehody ujel, měl zakázané řídit s drobnými přestávkami dvacet let. Nyní má další zákaz do roku 2027. Po neštěstí skončil ve vazbě.
26. 8. 2022|

V Teplických skalách se utrhl stotunový kus pískovce, stezka je kvůli bezpečnosti uzavřena

V Teplických skalách na Náchodsku se zřítil na turistickou stezku až sto tun těžký pískovcový blok. Správci skalního města z bezpečnostních důvodů uzavřeli asi 300 metrů okruhu. Skála spadla v noci na pátek nedaleko soutěsky Sibiř, uvedla v úterý Mladá fronta DNES. Jak dlouho bude muset být stezka uzavřena, bude záležet ještě na jednání mezi ochranáři, geology a městem.
16. 11. 2021Aktualizováno16. 11. 2021, 10:54|

Nocování v obytných vozech či parkování na chráněném území. Strážci přírody letos rozdávají více pokut

Více nezodpovědných řidičů letos zaznamenávají správci a strážci národních parků, chráněných krajinných oblastí i jeskyní. Za vjíždění nebo parkování na chráněná území už letos rozdali desítky pokut, někde až o polovinu více než loni. Na problém s nadměrným množstvím aut už tradičně upozorňují třeba v Adršpachu nebo v Jeseníkách. V Českém Švýcarsku řidiči letos dokonce začali nocovat v obytných vozech.
8. 8. 2020|

Silničáři se pustili do oprav, jenže Češi tráví léto doma. Dopravní komplikace na Královéhradecku škodí turismu

Stovky dopravních omezení a uzavírek jsou momentálně na dálnicích a silnicích po celém Česku. Silničáři plánují každoročně množství oprav a staveb na čas prázdnin, protože řada lidí odjíždí na zahraniční dovolené. Jenže kvůli pandemii je letos situace jiná. Protože většina Čechů tráví volno v tuzemsku, frekvence dopravy se příliš nesnížila. Uzavírky komplikují situaci na silnicích i v Královéhradeckém kraji.
5. 8. 2020|

Do Adršpachu dojedou vlakem i ti, kdo vyrazí autem. Nová parkoviště budou v sousedních Teplicích

U nádraží v Teplicích nad Metují vzniknou nová záchytná parkoviště pro turisty mířící do Adršpachu. S jejich stavbou souhlasí správa CHKO Broumovsko. Parkoviště mají ulevit dopravně přetíženému Adršpachu – turisté, kteří se na zdejší parkoviště nevejdou, zaparkují v Teplicích a do Adršpachu dojedou vlakem.
26. 4. 2019|