TÉMA

Pracovní úraz

Horko zvyšuje riziko pracovních úrazů. Záchranáři častěji vyjíždějí k pádům z výšek

Vedro podle záchranářů zvyšuje riziko pracovních úrazů. Zaměstnanci mohou být v horkém počasí unavení a méně pozorní. Ty nejzávažnější, smrtelné, úrazy se podle údajů inspekce práce nejčastěji stávají řidičům, obsluze strojů nebo řemeslníkům a pracovníkům ve výškách.
18. 7. 2023|

Vláda podpořila pravidla pro lobbování, negativně se postavila k návrhům SPD

Dosluhující vláda ANO a ČSSD v pondělí podpořila stanovení pravidel pro lobbování, jak je navrhli poslanci hnutí ANO. Od ledna se také zvýší náhrady za ztrátu výdělku a pracovní úrazy o 1,3 procenta a 300 korun. Vláda také odmítla několik návrhů SPD – například ty týkající se zahalování obličeje nebo na zavedení přímé volby starostů. Některé návrhy SPD předložila už v minulosti. Kabinet také podpořil čtyři investiční pobídky.
6. 12. 2021Aktualizováno6. 12. 2021, 22:01|

Loni přibylo lidí, kteří zemřeli kvůli pracovnímu úrazu. Čím dál častěji přicházejí o život pracovníci z ciziny

V Česku loni v práci přišlo o život 123 lidí, podobně jako v roce 2010 či 2011. V minulých letech se přitom počet snižoval, předloni dokonce poprvé klesl pod stovku. Vyplývá to z údajů Státního úřadu inspekce práce, předběžné číslo za minulý rok ČTK sdělila Českomoravská konfederace odborových svazů, která v pátek pořádá vzpomínkovou akci za oběti při příležitosti světového dne bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
26. 4. 2019Aktualizováno26. 4. 2019, 20:59|