TÉMA

Zimní stadion

Olomoučtí radní chtějí postavit místo staré „plecharény“ novou multifunkční halu

Olomoučtí radní doporučili zastupitelstvu projekt soukromého investora, který chce na okraji centra postavit novou multifunkční halu. Nahradila by zastaralý zimní stadion. Město by na provoz přispívalo, za třicet let více než miliardou. Rozhodnutí rady ale vzbudilo rozporuplné reakce politiků i veřejnosti. V červnu budou o stavbě hlasovat zastupitelé.
24. 5. 2023|

Zimní stadiony rozpouštějí led. Reagují tak na energetickou krizi

Provoz zimních stadionů od ledna výrazně podražil – to proto, že jejich provozovatelům s koncem minulého roku skončily zafixované ceny elektrické energie a tepla. Provozovatelé zimních stadionů řekli České televizi, že na konci sezony platí až dvakrát více, než tomu bývalo dříve. Někteří kvůli tomu předčasně ukončili sezonu nebo zvýšili ceny pronájmu a vstupného.
20. 4. 2023|

Novou jihlavskou arénu postaví firma z Olomouce za 1,9 miliardy korun

Horáckou multifunkční arénu (HMA) v Jihlavě postaví olomoucká firma GEMO, která podala ve výběrovém řízení nejnižší nabídku v hodnotě 1,909 miliardy korun bez DPH. O stavbu mělo zájem pět uchazečů, uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem schválila rada města ve čtvrtek, oznámil primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS). Účastníci ještě mají patnáct dní na odvolání. Pokud bude možné stavbu arény zahájit na přelomu června a července, měla by být dokončena do září 2025.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 11:42|

Předvolební Olomouc: tématem je zchátralá tržnice i nový stadion

Vedení Olomouce složené ze čtyř stran bylo v končícím volebním období až na výjimky kompaktní a podařilo se mu i mírně snížit zadlužení města, které patří k největším v Česku. Navzdory plánům nicméně Olomouc rezignovala na dotažení nového parkovacího systému, nepodařila se ale ani slibovaná stavba nového zimního stadionu a druhé ledové plochy. Spolu s revitalizací zchátralé tržnice budou právě nedodělky z končícího volebního období tématy nadcházejících voleb a dalších čtyř let.
20. 9. 2022|

Předvolební Zlín: na nové zastupitele čeká rekonstrukce Velkého kina i zimního stadionu

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení zlínského zastupitelstva. Zatímco dosluhující vedení města zacílilo na parkování v centru a opravilo tržiště Pod Kaštany, rekonstrukci Velkého kina se zahájit nepodařilo – a na nové zastupitelstvo čeká i otázka zimního stadionu.
17. 9. 2022|

Dotace na zimní stadion Žamberku utekla. Dárci přitom vybrali už statisíce korun

Radnice v Žamberku nezačne stavět zimní stadion, nesplnila dotační podmínky Národní sportovní agentury. Bez cizí finanční podpory jde o investici nad možnosti města. Hokejisté, kteří pro podporu stadionu iniciovali veřejnou sbírku, tak mohou s dalšími bruslaři dál využívat jen kluziště s tříměsíčním provozem.
10. 12. 2021|

Český Krumlov chce postavit zimní stadion za 150 milionů. Šlo by o největší stavbu za 30 let

Český Krumlov chce do konce roku 2024 postavit nový zimní stadion v areálu Chvalšinská. Odhad nákladů je kolem 150 milionů korun, radnice by využila dotaci Národní sportovní agentury. Pro záměr ve čtvrtek hlasovalo 17 z 18 přítomných zastupitelů, jeden se zdržel. Je to největší stavba ve městě za posledních třicet let, řekl místostarosta Martin Hák (Nezávislí a TOP 09).
26. 8. 2021|

Plecharéna dostane novou střechu. Bude opět z plechu

V Olomouci začala rekonstrukce zimního stadionu. Hala zvaná Plecharéna dostane novou střechu, stará totiž podle odborníků dosloužila a hrozilo, že kvůli ní budou muset stadion zavřít. Nová střecha bude opět ze stejného materiálu, který stadionu vysloužil přezdívku. Výměna krytiny potrvá tři měsíce a město za ni zaplatí 30 milionů korun.
5. 5. 2021|

Zlínský zimní stadion bude patřit městu. Otevře se tak cesta pro získání peněz na opravu

Zastupitelé Zlína ve čtvrtek schválili převod Zimního stadionu Luďka Čajky, který vlastní spolek HC Berani Zlín, do majetku města. Záměr rekonstrukce extraligového stadionu a jeho bezúplatný převod na město schválili zastupitelé již dříve. Předpokládané náklady na rekonstrukci se pohybují kolem miliardy korun.
11. 2. 2021|

On-line zásobník projektů pomůže zlínské radnici lépe plánovat investice

Zlínská radnice připravila takzvaný zásobník projektů. Jsou v něm naplánovány projekty města na několik let dopředu i finanční výhled velkých investičních akcí. Patří mezi ně například rekonstrukce zimního stadionu nebo Velkého kina.
10. 2. 2021|

Nová tramvajová trať v Olomouci se nakonec může stavět. Peníze budou i na stadion

Dostavba tramvajové trati na Nové Sady v Olomouci se nakonec kvůli koronavirové krizi rušit nemusí. Město nedávno oznámilo, že na stavbu za stovky milionů korun nebude mít peníze, nakonec se ale ukázalo, že pandemie nezasáhla rozpočet tak, jak se vedení Olomouce na jaře obávalo. Díky náhradám za vládou schválenou podporu pro živnostníky se může podle původního plánu opravit i zimní stadion.
28. 8. 2020|

Stadion Na Lapači ve Vsetíně má opravený nový vstup, šatny pod tribunou i elektrorozvodny

Ve Vsetíně skončila další etapa oprav zimního stadionu Na Lapači. Úpravy za víc než šestnáct milionů korun se tentokrát týkaly především strany budovy u hlavního vstupu, kde jsou šatny, hygienické zázemí a kanceláře. Většinu nákladů hradilo město ze svého rozpočtu, dotací osm set tisíc korun přispěl Zlínský kraj.
26. 8. 2019|

Zlínští zastupitelé schválili smlouvu s Berany o zimním stadionu. Město tak může připravovat rekonstrukci

Zlínští zastupitelé schválili smlouvu, která umožní spolupráci se spolkem HC Berani Zlín, jenž nyní vlastní zimní stadion ve městě. Město by chtělo stadion převzít a opravit. Rekonstrukce si podle odhadů vyžádá půl miliardy korun.
25. 4. 2019|