TÉMA

Václav Kopta

Havelka natočil komedii o vlaku bez strojvedoucího. Skutečnost zní někdy neskutečně, všímá si

Jak se zachová cestující, když se ocitne ve vlaku, který nikdo neřídí? Režiséra a scenáristu Jiřího Havelku zajímala odpověď natolik, že na ní postavil svůj druhý celovečerní film. K Mimořádné události ho inspirovala skutečná železniční nehoda.
27. 1. 2022|

Český lev rozdá ceny 6. března. Otevírá se krátkým, animovaným i televizním projektům

Výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev zamíří po osmadvacáté do rukou filmových tvůrců v sobotu 6. března ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Slavnostní ceremoniál bude tradičně vysílat Česká televize v přímém přenosu na programu ČT1 od 20:10. Moderátorem večera bude potřetí herec Václav Kopta.
7. 12. 2020|

„Werich, to je v Čechách pojem.“ Slavného umělce si zahraje Vojtěch Kotek i Václav Kopta

Tvůrci divadelní inscenace Meda o životě mecenášky a sběratelky Medy Mládkové plánují příští léto uvést hru o Janu Werichovi. Známého herce a dramatika si v režii Adély Laštovkové Stodolové v mladším věku zahraje Vojtěch Kotek, ve zralém věku Václav Kopta. Divadelní představení Werich by se mělo na Letní scéně Muzea Kampa uvádět od poloviny června.
3. 12. 2020|

David Drábek čeká na Revizora. Připravil mu dada satiru pro mocipány

Nikolaj Vasiljevič Gogol, Woody Allen a trochu i Charlie Chaplin ovlivnili inscenaci divadelní klasiky Revizor v Městských divadlech pražských. Hru ruského dramatika uvádí v autorské úpravě a režii Davida Drábka jako absurdní, a přitom temnou grotesku.
27. 4. 2019|