TÉMA

Karel Pospíšil

Předsedou dozorčí rady Českých drah se stal Pavel Kysilka

Dozorčí radu Českých drah nově vede ekonom Pavel Kysilka. Do funkce ho zvolili ostatní členové rady, informoval mluvčí státního dopravce Radek Joklík. Kysilka ve funkci nahradil akademika Karla Pospíšila, který kandiduje do představenstva firmy. Jedním z prvních úkolů dozorčí rady pod vedením Kysilky bude v příštím týdnu volba členů představenstva skupiny.
19. 9. 2019|

Ekonom Pavel Kysilka se stal členem dozorčí rady Českých drah

Ekonom Pavel Kysilka se stal členem dozorčí rady Českých drah. Bývalý viceguvernér České národní banky a někdejší generální ředitel České spořitelny nahradil dosavadního předsedu Karla Pospíšila, který kandiduje do představenstva firmy a z rady byl proto odvolán. Rozhodl o tom řídicí výbor společnosti, který zastupuje ministerstvo dopravy.
10. 9. 2019Aktualizováno10. 9. 2019, 14:33|

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil. Ve funkci nahradil Petra Moose, který odstoupil ze zdravotních důvodů. Další změny nastanou také v představenstvu společnosti, kde v květnu skončí Michal Heřman, který byl zodpovědný za správu majetku. Řízení tohoto úseku bude společnost řešit v následujících dnech, informoval mluvčí státního dopravce Radek Joklík.
25. 4. 2019Aktualizováno25. 4. 2019, 13:37|