TÉMA

Jaromír Jágr

Za prodej lánského kamene potvrdil soud Balákovi peněžitý trest 870 tisíc korun

Za porušení povinností při správě majetku potvrdil ve čtvrtek soud bývalému šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi peněžitý trest 870 tisíc korun a dvouletý zákaz činnosti. Verdikt je pravomocný. Případ se týká těžby kamene v lánské oboře. Balák byl odsouzený už loni v jiné lánské kauze, a to za ovlivnění dvousetmilionové zakázky. Tehdejší prezident Miloš Zeman mu ale udělil milost a Balák zůstal v čele příspěvkové organizace Kanceláře prezidenta republiky až do konce loňského roku.
16. 3. 2023|

V Teplicích slavil i liberecký policejní ředitel Husák. Hnilička rezignuje na poslanecký mandát

Poslanec Milan Hnilička (ANO) rezignuje na mandát ve sněmovně. O setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí. Hnilička byl v teplickém hotelu Prince de Ligne, který patří místnímu podnikateli a někdejšímu politikovi Petru Bendovi, v sobotu večer na oslavě Bendových padesátin. Podle informací deníku Blesk se akce zúčastnili i místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr, bývalý premiér Jiří Paroubek a desítky dalších hostů. Podle Radiožurnálu byl jedním z účastníků také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák, který se k věci zatím nevyjádřil.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 22:03|

Nejvýznamnější osobností pro Čechy zůstává Karel IV. Čtvrté místo obsadil Gott

Nejvýznamnější českou osobností byl podle pětiny lidí král a císař Karel IV. Na dalších místech se s nepatrným odstupem umístili první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, někdejší prezident Václav Havel a nedávno zesnulý zpěvák Karel Gott. Vyplývá to z říjnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).
29. 11. 2019|

Prezident ocenil 42 lidí. Řád bílého lva dostal letec Boček, prezident Klaus či Jan A. Baťa

Karel Kryl měl podle prezidenta Miloše Zemana „v mnohém pravdu“, když říkal, že je Česko zemí závisti. Bylo by proto potřeba nenávisti a závisti se zbavit, popřála hlava státu republice k jejímu 101. výročí. V projevu ve Vladislavském sále se zmínil o některých z 42 osobností, které poté ocenil, vyzdvihl odkaz Václava Havla a zkritizoval senátory, že odmítli jeho kandidátku do Rady ÚSTR Lenku Procházkovou.
28. 10. 2019Aktualizováno29. 10. 2019, 06:29|

Profily oceněných: Šéf kontrolorů Kala, byznysmen Plašil, malíř Lhoták či onkolog Petruželka

Řády a medaile udělil nebo propůjčil prezident Miloš Zeman v den 101. výročí vzniku Československa 42 osobnostem. Nejvyšší vyznamenání – Řád bílého lva – dostalo osm lidí: válečný stíhač Emil Boček, bývalý prezident Václav Klaus, bývalý slovenský prezident Rudolf Schuster, in memoriam potom válečný letec Josef Ocelka, odbojář Jaroslav Selner, právník Bohuslav Ečer, podnikatel Jan Antonín Baťa a bývalý vídeňský starosta Helmut Zilk.
28. 10. 2019|

Klaus, Jágr i Saudek. Zeman už má připraven seznam ocenění pro 28. říjen

Premiér Andrej Babiš zatím nedostal k podpisu seznam vyznamenaných, kteří mají za tři týdny přebrat ocenění z rukou prezidenta Miloše Zemana, podle hradního mluvčího je už ale seznam „v zásadě hotový“. Prezident zmínil, že vyznamená svého předchůdce v úřadu Václava Klause, a odtajněna jsou i další jména: válečný veterán Emil Boček, sportovní legenda Jaromír Jágr nebo fotograf Jan Saudek.
7. 10. 2019|

Chirurg Pomahač nebo divadelní režisér Pařízek. Osobnosti, které proslavily Česko, dostaly cenu

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) předal patnácti osobnostem a zástupcům ruské nevládní organizace Memorial cenu Gratias agit, kterou ministerstvo každoročně uděluje za šíření dobrého jména České republiky v zahraničí.
14. 6. 2019Aktualizováno14. 6. 2019, 16:32|

Češi mohou poprvé v dějinách pojmenovat exoplanetu. Nesmí to být Jágr ani Masaryk

Poprvé v historii mohou čeští občané vymyslet oficiální název pro exoplanetu, tedy planetu nacházející se mimo náš solární systém. Mezinárodní astronomická unie přidělila každému státu jednu a její pojmenování může ovlivnit široká veřejnost.
3. 6. 2019|

Zeman mluvil s prezidentem Číny. S poradcem Jie Ťien-mingem se nesetkal, ve vězení ale prý není

Prezident Miloš Zeman se v neděli setkal v Pekingu s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. Na jednání ho doprovodila skupina českých ministrů, v delegaci byli také finančníci Pavel Tykač a Jiří Šmejc nebo hokejista Jaromír Jágr s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem Nedvědem. Prezident se nesetkal se svým poradcem Jie Ťien-mingem. Znovu se zastal firmy Huawei.
28. 4. 2019|

Zeman přiletěl do Pekingu. Byl u podpisu memoranda o miliardových investicích v Česku

Prezident Miloš Zeman přiletěl na pátou návštěvu Číny. Ve čtvrtek se setkal se zástupci vedení Bank of China a společnosti CITIC, kteří podepsali memorandum o investicích v Česku za miliardu dolarů (asi 23 miliard korun). Zúčastnil se i recepce na české ambasádě, na které byla zahájena oslava 70. výročí navázání česko-čínských diplomatických styků.
25. 4. 2019Aktualizováno25. 4. 2019, 16:12|