TÉMA

Kruhový objezd

Začala stavba posledního úseku západního obchvatu Olomouce

Dlouho plánovaná stavba olomouckého obchvatu, která je součástí dálnice D35, začala. Kvůli chybějícímu úseku zatím řidiči často stojí v dlouhých kolonách před kruhovým objezdem u nákupního centra na okraji města. Po dokončení stavby by měla být doprava mezi výpadovkami na Brno a Hradec Králové plynulá. Stavbu poslední části dálničního obchvatu dlouho komplikovaly spory o vedení trasy.
27. 2. 2024|

Kraj se státem zahájil stavbu sítí pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny

Královéhradecký kraj ve spolupráci se státem zahájil na Rychnovsku výstavbu infrastruktury pro rozšíření průmyslové zóny Solnice-Kvasiny za 670 milionů korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu na to poskytne dotaci 410 milionů. Hotovo by vše mělo být do konce roku 2025, řekli představitelé kraje. Cílem je napojit průmyslovou zónu na dopravní a technickou síť a zlepšit dopravu na silnici I/14 mezi Solnicí a Rychnovem nad Kněžnou. Je to součást investic státu a kraje do veřejné infrastruktury v regionu zóny Solnice-Kvasiny, ve které má největší továrnu Škoda Auto.
9. 10. 2023|

Chystaný kruhový objezd u Sebranic na Blanensku má zvýšit bezpečnost

Na silnici I/43 u Sebranic na Blanensku začala stavba kruhového objezdu. Zvýší plynulost a bezpečnost dopravy. Zvláště pro řidiče, kteří jedou od Boskovic, je totiž dosavadní napojení z vedlejší silnice na hlavní tah z Brna do Svitav obtížné. Práce začaly minulý týden a potrvají ještě tři měsíce. Řidiči zatím žádné dopravní omezení nepocítí, v plánu je až v závěru stavby, předeslal ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.
31. 7. 2023|

Nebezpečnou křižovatku u Hodonína nahradil kruhový objezd

S více než měsíčním předstihem se ve středu dopoledne otevřel nový kruhový objezd u hodonínské čtvrti Pánov na hlavní silnici ve směru na Strážnici. Nahradil křižovatku silnice první a druhé třídy, která patřila mezi nejnebezpečnější v Česku.
7. 6. 2023Aktualizováno7. 6. 2023, 19:28|

Začala oprava Písecké ulice v Plzni. Práce omezí auta i MHD

S dopravními omezeními musejí od úterý počítat řidiči, kteří jedou do obchodního centra Olympia v plzeňské části Černice. Město tam začalo s celoplošnou opravou frekventované Písecké ulice před obchodním centrem. Rekonstrukce je naplánovaná na etapy, skončit by měla do konce srpna, informoval primátorův náměstek pro dopravu Aleš Tolar (STAN).
9. 5. 2023|

Plastika pro Vsetín se stala terčem kritiky. Na další už možná nedojde

Politici ve Vsetíně se přou kvůli plastikám, které mají zdobit tamní kruhové objezdy. Pro město je navrhuje výtvarník Josef Zlamal ze Šternberka, jenže už jeho první dílo za 1,4 milionu korun vyvolalo vášnivé diskuse. Další rondely město zatím plastikami osazovat nebude. Radnice to odůvodňuje nedostatkem financí.
26. 4. 2023|

V Ústí nad Labem začala stavba kruhového objezdu. Má pomoci dopravě na tahu do Děčína

V ústecké čtvrti Krásné Březno začala stavba kruhového objezdu, proti kterému ale část Ústečanů protestuje. Město pozemky k zahájení stavby prodalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) až ve chvíli, kdy hrozilo vyvlastnění. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl řekl, že kruhový objezd přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu na hlavním tahu z krajského města do Děčína.
14. 4. 2023|

Křižovatky ve Veselí nad Moravou nahradily kruhové objezdy. Zvýší bezpečnost v centru

Ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku silničáři otevřeli dvě nové okružní křižovatky, které městem provádějí dopravu na vytížených silnicích první třídy 54 a 55. Za stavbu zaplatilo Ředitelství silnic a dálnic čtyřicet pět milionů korun a trvala dva roky.
9. 9. 2022|

Silničáři začali s modenizací úseku ze Znojma do Brna. Řidiče čeká třicetikilometrová objížďka

Cesta ze Znojma do Brna je od pondělí až o třicet kilometrů delší. Na hlavním silničním tahu I/53 začali silničáři s rozsáhlou rekonstrukcí, která bude obnášet rozšíření jízdních pruhů či například stavbu čtyř mostů. Díky tomu by měla být jízda po vytížené komunikaci, kterou denně projede až 12 tisíc vozidel, mnohem rychlejší a bezpečnější. Oprava sedmikilometrového úseku bude stát zhruba 330 milionů korun.
21. 3. 2022|

Po krnovském obchvatu jezdí řidiči jen pár týdnů, zaznamenal už několik dopravních nehod

Už asi měsíc mohou řidiči využívat nově vybudovaný krnovský obchvat. Jen za tu dobu se tam už staly čtyři dopravní nehody, hned dvě na křižovatce s Petrovickou ulicí. Vedení města usiluje o vytvoření kruhových objezdů, aby zvýšilo bezpečnost dopravy.
8. 11. 2021|

Po estakádě otevřeli v Přerově i kruhový objezd. Má ulevit dopravě do místních částí

V úterý otevřeli v Přerově novou okružní křižovatku. Má pomoci mimo jiné k plynulejší dopravě v místní části Předmostí.
21. 9. 2021|

Dopravu v centru Zlína změnila uzavírka kvůli stavbě kruhového objezdu u autobusového nádraží

Kvůli výstavbě okružní křižovatky je v centru Zlína uzavřená ulice Vodní, Bartošova a Trávník. Průjezd stavbou je povolen pouze autobusům veřejné dopravy a vozidlům integrovaného záchranného systému. Uzavírka potrvá do 30. září. Opětovné otevření ulic pro auta se předpokládá od 1. října.
1. 6. 2021|

Značek je u silnic v Česku příliš. Některé jsou přitom zbytečné, upozorňují odborníci

Dopravní značení má usměrňovat provoz na silnicích. Mnohdy ale řidičům trasu naopak znepřehlední. Značek je podle dopravních psychologů v Česku přemíra. Řidiči tak ztrácí pozornost a některé vůbec neregistrují. V létě navíc mnohé zakrývají stromy.
2. 8. 2020|

Silničáři opravují kruhový objezd u Letovic. Místním komplikují život kvůli objížďce tisíce aut

Tisíce aut včetně kamionů už týden denně projíždí centrem Letovic na Blanensku. Ředitelství silnic a dálnic totiž začalo s opravou kruhového objezdu na hlavním tahu z Brna do Svitav. Řidiči na objížďce městem nedodržují maximální povolenou rychlost. Zaměří se na ně dopravní policisté.
27. 5. 2020|

Nebezpečná křižovatka u Lovosic se změní na kruhový objezd

Kruhový objezd místo nepřehledné křižovatky vznikne u Lovosic na křížení silnice I/15 se Siřejovickou ulicí. Od roku 2007 se tam staly tři smrtelné nehody, provizorně už tam betonové zátarasy okružní křižovatku v minulosti tvořily. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je na místě snadné ztratit orientaci a přehled o přednosti v jízdě. Práce na přestavbě křižovatky by měly začít ještě letos.
15. 4. 2020|

Autobusy mají v Opavě problémy s otáčením. Řidiči musí najet navíc až šest kilometrů

V Opavě přibývá stížností na chybějící autobusové nádraží a způsob, jakým se ve městě otáčí příměstské autobusy. Od loňského června zajišťuje na Opavsku a Vítkovsku autobusovou dopravu společnost ČSAD Vsetín, minulý dopravce ale tomu novému zakázal vjezd na svou točnu autobusů. Řidiči se tak musí otáčet na kruhovém objezdu na okraji města, denně jde až o 250 autobusů.
21. 2. 2020|

Tunel na dálnici D1 před Ostravou se uzavře. Auta budou muset projíždět Klimkovicemi

Od pátečního večera až do pondělního rána musejí řidiči počítat s komplikacemi na cestě do Ostravy. Na dálnici D1 se v obou směrech uzavře Klimkovický tunel. Momentálně se opravuje a zneprůjezdnit se musí kvůli testování nových technologií. Auta tak budou sjíždět na Klimkovice, které nedávno v centru kvůli plánované uzavírce vybudovaly nový kruhový objezd.
9. 8. 2019|

V Klimkovicích zavřou důležitou křižovatku. Při odklonu dopravy z D1 se očekávají problémy

V lázeňském městě Klimkovice nedaleko Ostravy začne 1. června výstavba kruhového objezdu v místě křižovatky ulic Lidická a Československé armády. Stavba má usnadnit průjezd dopravně zatíženým městem. Během prací však řidiči musí počítat s komplikacemi v dopravě, objížďka povede ulicemi Polní a Vřesinská. Město teď hledá dobrovolníky, kteří by mohli pomáhat dětem při přecházení silnice.
30. 5. 2019|

Nebezpečný kruhový objezd komplikuje dopravu v Českých Budějovicích. Pomůže obchvat

Kruhový objezd v Okružní ulici v Českých Budějovicích více než rok a půl způsobuje místním řadu komplikací. Nehodovost je tu vysoká už od změny přednosti v jízdě na podzim roku 2017 a zmatení řidiči stále tápají, jak správně najet i sjet z kruhového objezdu. Ten byl původně dvoupruhový, nyní se hustý provoz svádí do jednoho pruhu.
23. 4. 2019|