TÉMA

Idris Elba

Novým Bondem má být Aaron Taylor-Johnson, herec spekulace nepotvrdil

Opět sílí spekulace kolem obsazení filmového Jamese Bonda. Bulvární deník The Sun tvrdí, že „oficiální nabídku“ dostal Aaron Taylor-Johnson. Herec ale takovou možnost nepřipustil. Náhradník se hledá za Daniela Craiga, který se rozhodl přestat být agentem 007 po šestnácti letech a pěti filmech.
20. 3. 2024|

Série Černobyl zabodovala na udílení cen BAFTA

Minisérie Černobyl od televizní stanice Sky Atlantic dostala na pátečním udílení televizních cen britské filmové a televizní akademie (BAFTA) ocenění za nejlepší minisérii a herec Jared Harris, který ztvárnil sovětského vědce Valerije Legasova, vedoucího vyšetřovací komise černobylské havárie, si odnesl cenu za nejlepšího herce v hlavní roli. Ocenění za nejlepší herečku získala Glenda Jacksonová.
1. 8. 2020|

#ZdravíJeUmění. Mádl na sítích zachraňuje bábu, Schwarzenegger osla

„Pomáhat a chránit“ není v těchto dobách už jen heslem policie. K obojímu vyzývají mimo jiné i umělci, jak čeští, tak zahraniční. V souvislosti s opatřením proti šíření nemoci COVID-19 nemohou sice často na pódia, jeviště či vernisáže, ale mnozí své známé tváře využívají na sociálních sítích k šíření osvěty a vzájemné podpory.
23. 3. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Rychle, zběsile i s nadsázkou. Hobbs a Shaw šlápnou na plyn

Filmová série Rychle a zběsile nabrala v posledních letech rychlost takřka zběsilou. Než dojde na další pokračování, nechce studio svůj výdělečný materiál nechat jen tak ležet, a tak dostanou diváci příběh dvou vedlejších postav v podání Dwaynea Johnsona a Jasona Stathama, které doplní Idris Elba. Upoutávka ukazuje, že jejich film pod názvem Hobbs a Shaw nebude o nic méně výbušný a šílený.
20. 4. 2019|