TÉMA

Rakvice

Dálnice D2 byla ve směru na Slovensko několik hodin uzavřená po hromadné nehodě

Dálnici D2 ve směru na Slovensko uzavřela v neděli ráno hromadná nehoda u Rakvic na Břeclavsku. Zranilo se pět lidí, včetně dětí, přistával vrtulník. Havarovalo pět aut, řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Policie dopravu odkláněla přes exity Hustopeče a Podivín. Provoz se podařilo obnovit po více než čtyřech hodinách, zhruba v 10:45.
3. 9. 2023Aktualizováno3. 9. 2023, 11:05|

Úhyn ryb v Dyji je zřejmě větší než v Bečvě před dvěma lety

Z řeky Dyje pod Novomlýnskými nádržemi rybáři s hasiči vylovili v minulých dnech zhruba čtyřicet tun ryb, které uhynuly kvůli nedostatku kyslíku. V úterý vylovili poslední leklé ryby nad jezem v Bulharech, řekl předseda Moravského rybářského svazu (MRS), pobočného spolku Rakvice Zdeněk Blabla. První úhyn rybáři zaznamenali v polovině minulého týdne, další v neděli ráno. Úhyn na jižní Moravě je tak pravděpodobně rozsáhlejší, než tomu bylo při otravě ryb v řece Bečvě před dvěma lety.
27. 7. 2022|

V jižních Čechách zemřelo dítě na chřipku, v kraji je epidemie

V Jihočeském kraji je 1785 lidí ze 100 tisíc nemocných chřipkou nebo jiným akutním respiračním onemocněním. Region tak podle hygieniků překročil hranici chřipkové epidemie. V celorepublikovém měřítku ještě není nemocných tolik, aby bylo nutné vyhlásit epidemii – na 100 tisíc obyvatel onemocnělo respiračním onemocněním 1452 lidí. V jižních Čechách ale zaznamenali i jedno úmrtí na chřipku – zemřelo malé dítě.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 17:05|

Přítluky se brání kamionům. Zakázaly jim vjezd

V obci Přítluky na Břeclavsku nově platí zákaz vjezdu pro nákladní auta těžší 19 tun. Na vjezdech i v okolí na to upozorňují cedule. Obec chce zákazem vjezdu kamionů, které si přes ni zkracují cestu z dálnice D2 směrem do Rakouska, zabránit špatnému stavu silnice a s tím spojenému hrozícímu sesuvu půdy. Část obce totiž leží ve svahu a na svém území má vinařské podzemní sklepy, z nichž některé bylo kvůli problémům potřeba v minulosti zasypat, ohrožené byly i rodinné domy.
11. 5. 2019|

Velikonoční košty vín a otevřené sklepy. Vinaře čeká náročný víkend

Vinaři lákají na velikonoční koštování vín i otevřené sklepy. Během víkendu pořádají takové akce ve více než třiceti jihomoravských vesnicích a městech. Lidé mohou za ochutnávkou vín například do Uherčic, Rakvic, Dubňan nebo Čejkovic. Podle Petra Marka z vinařské asociace se produkce hroznového vína v Česku zvýšila za posledních pět let asi o 40 procent.
20. 4. 2019|