TÉMA

Kozlov

Požáry na Zlínsku a Olomoucku už hasiči zlikvidovali. Pomohl jim déšť

Hasičům se už podařilo zlikvidovat požár u Lukovečku na Zlínsku. Oheň se i kvůli suchu rychle šířil a postupně zasáhl plochu zhruba devíti hektarů. Vyhlášen byl třetí stupeň poplachu ze čtyř. Škoda je asi 200 tisíc korun. V boji s plameny ve vojenském újezdu Libavá byli úspěšní i olomoučtí hasiči. Jednotky se z místa po náročném zásahu vrátily na základny, řekl mluvčí Zdeněk Hošák. K uhašení ohnisek výrazně dopomohlo i deštivé počasí. Příčinu i výši škody vyšetřovatelé zjišťují.
26. 7. 2022Aktualizováno26. 7. 2022, 13:52|

Obce, které vznikly po oddělení od Libavé, nabízejí levné parcely. Zájemce překvapuje špatná dostupnost

Do obcí, které se v roce 2016 oddělily od vojenského újezdu Libavá na Olomoucku, se chtějí stěhovat noví obyvatelé. Důvodem jsou zejména nižší ceny stavebních parcel než v okolí velkých měst v kraji. Jsou tu však i nevýhody – například horší dostupnost lékařské péče nebo málo pracovních míst. Mladé obce se sice postupně mění, dohnat zkušenosti nebo tradice jiných vesnic se ale často nedaří.
10. 2. 2022|
Modernizace D1

Další most šel k zemi, dálnice D1 u Velkého Beranova je po třinácti hodinách znovu průjezdná

Dálnice D1 na Vysočině je po nočním bourání nadjezdu na 121. kilometru u Kozlova znovu průjezdná. Uzavírka trvala od pátečního večera do sobotního dopoledne, déle než 13 hodin. Až do pondělních 14 hodin však bude kvůli dokončovacím pracím průjezdný každým směrem jen jeden jízdní pruh.
19. 4. 2019Aktualizováno20. 4. 2019, 10:29|