TÉMA

Brooklyn

„Jay-Z patří lidem.“ Výstava knihovny v Brooklynu překvapila veřejnost i rappera

Rozsáhlou retrospektivní výstavu, která mapuje život, a především kariéru rappera Jay-Zího, by lidé očekávali možná spíše v respektovaném muzeu nebo galerii. K překvapení mnohých je ale k vidění ve Veřejné knihovně v Brooklynu, nedaleko místa, kde jako Shawn Corey Carter vyrůstal. Podrobnou instalaci zde připravila umělcova agentura – aniž by mu o tom řekla.
19. 7. 2023|

„To není americký sen, který nám slibovali.“ New York řeší problémy s ubytováním migrantů

Americké úřady v novém roce zaznamenaly prudký pokles ilegálních přechodů hranice s Mexikem. Zatímco v prosinci jich bylo přes čtvrt milionu, v lednu počet klesl na 150 tisíc. Přičítá se to tvrdšímu postoji administrativy amerického prezidenta Joea Bidena vůči migrantům z Venezuely, Haiti, Nikaraguy a Kuby. Přesto zejména New York, o který je mezi migranty velký zájem, dál hlásí velké problémy s jejich ubytováním.
7. 2. 2023|

Policie zatkla podezřelého z úterní střelby v newyorském metru

Newyorská policie po téměř třiceti hodinách intenzivního pátrání zatkla dvaašedesátiletého muže podezřelého z úterní střelby v metru ve čtvrti Brooklyn, při níž bylo postřeleno deset lidí a další skoro dvě desítky utrpěly jiná zranění. Na tiskové konferenci to oznámil starosta New Yorku Eric Adams. Motiv činu je stále nejasný, prokuratura podezřelého stíhá za útok na veřejnou dopravu, což je federální teroristický zločin, za který hrozí až doživotí.
13. 4. 2022Aktualizováno14. 4. 2022, 00:12|

Emigrovat bylo jako odcházet od nemocného, říká Masarykova pravnučka Charlotta Kotíková

Historička umění a pravnučka prezidenta Tomáše G. Masaryka Charlotta Kotíková slaví v neděli 80. narozeniny. V roce 1970 odešla z tehdejšího Československa na západ. V rozhovoru pro Události, komentáře na svého praděda vzpomínala a popsala, jak se jí žije a pracuje v New Yorku sevřeném pandemií koronaviru.
13. 12. 2020|

COVID-19 může mít těžký průběh i u mladých lidí, varují údaje z USA i Evropy

Nové důkazy z Evropy a USA naznačují, že mladší věkové ročníky mezi dospělými nejsou tak imunní vůči novému koronaviru, který nyní koluje po celém světě, jak se původně myslelo, napsal zpravodajský server Bloomberg.
20. 3. 2020|

Spalničky se šíří i v New Yorku, nemocných je stejně jako v Česku. Neočkovaní mají zákaz vycházení

Spalničky se světem šíří třikrát rychleji než loni. Ukazují to předběžná data Světové zdravotnické organizace. Nákaza postupuje i v zemích, odkud dřív úplně zmizela. Jen v Česku letos onemocnělo už více než 400 lidí, podobné číslo hlásí třeba i New York. Úřady zasažených oblastí tam neočkovaným zakázaly vycházet. A vedle boje o zdraví tím rozpoutaly i právní bitvu.
18. 4. 2019|