TÉMA

Karel Březina

Soud v kauze sportovních dotací začne v prosinci. Obžalobě čelí i lidovec Wolf

Obžalobu v kauze údajného nezákonného ovlivňování sportovních dotací na pražském magistrátu začne soud projednávat 12. prosince. Česká televize to zjistila z justiční databáze. Případ bude pražský městský soud řešit i v lednu a únoru. Celkem nařídil patnáct jednacích dnů. Před soudem stane celkem devět lidí včetně bývalých úředníků, někdejšího ministra Karla Březiny (ČSSD) či bývalého radního Jana Wolfa (KDU-ČSL), který uspěl i v letošních komunálních volbách.
27. 10. 2022|

Kvůli rozdělování sportovních dotací v Praze půjde k soudu devět lidí. Včetně exministra Březiny

Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí kvůli nezákonnému ovlivňování sportovních dotací na pražském magistrátu. Podle obžaloby bylo ovlivněno přidělení pěti dotací z let 2018 a 2019. Mezi obviněnými je například někdejší ministr a bývalý primátorův náměstek Karel Březina (ČSSD), bývalý předseda magistrátního výboru pro sport a volný čas Antonín Lébl, bývalá vedoucí magistrátního odboru sportu Soňa Fáberová a současní zastupitelé Jan Wolf, Miloš Růžička (oba za Spojené síly pro Prahu) a Stanislav Nekolný (ANO). O vývoji případu informovaly Seznam Zprávy.
13. 7. 2022|

Kvůli dotacím navrhla policie obžalobu lidí z pražského magistrátu, uvedly Seznam Zprávy

Policie navrhla obžalovat devět lidí kvůli rozdělování sportovních dotací na pražském magistrátu, uvedl ve středu server Seznam Zprávy. Návrh se má týkat i někdejšího ministra Karla Březiny (ČSSD), bývalé vedoucí magistrátního odboru sportu Soni Fáberové nebo současných zastupitelů Jana Wolfa a Miloše Růžičky (oba Spojené síly pro Prahu).
7. 7. 2021|

Kauza vynášení informací lihové mafii: Policie chce poslat před soud šest lidí včetně bývalých celníků

Policie chce poslat před soud šest lidí kvůli vynášení tajných informací z prostředí celní správy členům takzvané lihové mafie kolem Radka Březiny. Kriminalisté ukončili vyšetřování a obvinění se seznamují se spisem. V případu jsou obviněni také čtyři bývalí celníci. Informaci ČT potvrdil státní zástupce Petr Šereda z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Policie následně předá spis dozorujícímu státnímu zástupci, který bude rozhodovat o podání obžaloby. Podezřelým hrozí za několik trestných činů mnohaleté tresty.
6. 11. 2020|
Interview ČT24

Ředitel Pražské plynárenské Janeček nemůže dál zůstat ve funkci, říká primátor Hřib

Problémů ředitele společnosti Pražská plynárenská Pavla Janečka je tolik, že pro nás není akceptovatelné jeho další setrvání ve funkci, řekl v úterním pořadu Interview ČT24 pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Den předtím se Piráti neúspěšně pokusili Janečka odvolat. Proti se však postavili oba koaliční partneři, tedy Spojené síly pro Prahu (TOP 09 a STAN) a Praha sobě. To vyvolalo další spor v pražské koalici.
6. 8. 2019|

Soumrak Karla Březiny. Rada ho chce odvolat z Pražské plynárenské Distribuce

Pražští radní schválili návrh odvolat z dozorčí rady Pražské plynárenské Distribuce (PPD) bývalého zastupitele Karla Březinu (ČSSD), předsedu pražského ANO Jana Říčaře a jeho místopředsedu Petra Venhodu. Členy musí odvolat představenstvo Pražské plynárenské, do jejíhož koncernu PPD patří a kterému město zašle žádost o změny. Odvolané členy nahradí Zuzana Chlupáčová, Jaroslav Vlk a David Procházka.
23. 4. 2019|

Pražská koalice se dohodla na zahraničních cestách i zániku nefunkční firmy, která stála miliony

Pražští politici budou jezdit do zahraničí jen se souhlasem radních. Dohodla se na tom koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN). Kvůli nákladům na cesty sklidili nedávno kritiku Piráti. Koalice se také shodla na zániku společnosti Pražská plynárenská Holding, která je nyní nečinná. A také na konci Karla Březiny (ČSSD), pravomocně odsouzeného za podvod, v dozorčí radě Pražské plynárenské Distribuce.
15. 4. 2019|