TÉMA

chřibák

Spolek Mynáře dotaci vracet nemusí. Pravidla podle agentury neporušil, píše Deník N

Občanské sdružení Chřibák, v němž jako hospodář působí hradní kancléř Vratislav Mynář, nemusí vracet dotaci na výstavbu sportovní ubytovny. Národní sportovní agentura na základě provedené kontroly konstatovala, že spolek neporušil dotační pravidla. Informoval o tom Deník N.
9. 5. 2022|

Mynářův penzion musel vracet milion korun, porušil dotační podmínky

Penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, který provozuje firma hradního kancléře Vratislava Mynáře, musel vrátit téměř milion korun z třináctimilionové dotace. Podle ministerstva školství porušil dotační podmínky, zjistil Radiožurnál. Případem se zabývá i policie. Mynář uvedl, že pochybili úředníci a že sám penzion nevlastní.
7. 1. 2020|
Reportéři ČT

Mynářův penzion v Osvětimanech vznikl díky veřejným penězům. Dotace ale provázejí pochybnosti

Podnikání hradního kancléře Vratislava Mynáře v domovských Osvětimanech, kde vlastní lyžařský areál a provozuje wellness penzion, vyvolává závažné pochybnosti. Už dříve Reportéři ČT zjistili, že Mynář načerno vybudoval asi hektarový rybník a z něj zasněžuje svou sjezdovku. V případě penzionu, který postavil díky milionům z veřejných peněz, pak vyvstává podezření na porušení dotačních podmínek či zamlčení důležitých informací. Hrozí tak vrácení minimálně části dotací. Tématu se pro Reportéry ČT věnovali Adéla Paclíková a Vojtěch Srnka.
15. 4. 2019|