TÉMA

Jan Jarolím

Ve Dvoře Králové skončí dětská pohotovost. Pacienti budou muset do okolních měst

Od března skončí v Městské nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem dětská pohotovost. Službu, která funguje o víkendech a svátcích, zajišťují externí lékaři – nechtějí už ale další pracovní úvazky přijímat. Rodiče se tak budou muset s dětskými pacienty obracet na pohotovosti v Trutnově, Jičíně nebo Náchodě.
16. 2. 2024|

Dvůr Králové nad Labem peníze na záchranu Mayerovy továrny nezískal, vzdávat se ale nechce

Dvůr Králové nad Labem nezískal dotaci 370 milionů korun, kterou chtěl využít na přestavbu Mayerovy továrny. Projekt totiž podle státu nesplnil podmínky. Areál z 19. století chtělo město proměnit na nové kulturní centrum za víc než 800 milionů korun. Bez dotace ale radnice stavět nemůže. Proti projektu byla od začátku opozice, která tak drahou investici odmítala.
6. 10. 2023|

Dva členové ANO, kteří podpořili jiného prezidentského kandidáta, opustili zastupitelské kluby

Zastupitelka Královéhradeckého kraje i města Hradce Králové Monika Štayrová opustila kluby zastupitelů ANO. V prezidentské volbě podpořila Danuši Nerudovou. Z klubu ANO odešel i hradecký zastupitel Jindřich Outlý. Podporu Petru Pavlovi musí vysvětlovat také starosta Dvora Králové nad Labem za ANO Jan Jarolím. Za předsedou Andrejem Babišem nestál v prezidentské volbě ani místopředseda hnutí a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák a ostravský primátor Tomáš Macura.
30. 1. 2023|

Místo továrny na autodíly chce v průmyslové zóně u Dvora Králové investor vystavět rezidenční čtvrť

V průmyslové zóně u Dvora Králové nad Labem s definitivní platností končí výstavba továrny na díly pro koncern Volkswagen a další automobilky. Investor, společnost Karsit z Jaroměře, oznámil, že od projektu za dvě miliardy korun odstupuje. V zóně chce místo toho vystavět novou rezidenční městskou čtvrť.
9. 11. 2021Aktualizováno9. 11. 2021, 20:16|

Duely senátních voleb přinesly prohry zkušených osobností, k vítězství ale stačil i rozdíl 27 hlasů

Druhé kolo voleb do třetiny Senátu přineslo i několik zajímavých soubojů. Kdo s kým prohrál a kde bylo vítězství nejtěsnější? Web ČT24 přináší několik poznámek politologa a analytika ČT Kamila Švece.
11. 10. 2020|

Sobotka obhájil v Trutnově mandát, porazil starostu Dvora Králové Jarolíma

Senátorem za volební obvod Trutnov bude opět Jan Sobotka (za STAN). Ve druhém kole senátních voleb obdržel od voličů 74,58 procenta hlasů. Porazil tak starostu Dvora Králové nad Labem Jana Jarolíma (ANO), který získal 25,41 procenta. Účast ve druhém kole dosáhla zhruba 16 procent, v prvním kole hlasovalo asi 37 procent voličů.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 18:50|

Senátní duel na Trutnovsku: O křeslo v horní komoře se utkají Jan Sobotka a Jan Jarolím

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 39 – Trutnov se utkají starosta Vrchlabí Jan Sobotka (za STAN) a starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO). Pro Sobotku hlasovalo v prvním kole 41,71 procenta voličů, Jarolím získal 26,26 procenta hlasů. Prvního kola senátních voleb se zúčastnilo 37,13 procenta voličů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
6. 10. 2020|

Obvod Trutnov čeká za týden souboj současného senátora Jana Sobotky a starosty Dvora Králové Jana Jarolíma

Současný senátor Jan Sobotka (za STAN) vyhrál v prvním kole voleb do Senátu v obvodu Trutnov s 41,71 procenta hlasů. Jako druhý postoupil do druhého kola starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím (ANO). Na Trutnovsku voliči vybírali mezi čtyřmi kandidáty, kromě postupujících se ucházeli o senátorské křeslo ještě Klára Sovová (ODS) a Michal Slavka (SPD). V obvodu Trutnov přišlo hlas odevzdat přes 37,1 procenta voličů.
3. 10. 2020|

Senátorem za Prahu 9 byl zvolen Smoljak. Starostové tak budou mít nejsilnější klub

Doplňovací volby do Senátu za obvod Praha 9 vyhrál scenárista a zastupitel Vinoře David Smoljak (za STAN). Získal 60 procent hlasů a porazil starostu Prahy 9 Jana Jarolíma (ODS). Křeslo v Senátu se uvolnilo, když v lednu ze zdravotních důvodů rezignovala Zuzana Baudyšová (za ANO).
13. 4. 2019|