TÉMA

Milan Šteindler

Pionýr před 75 lety vznikl, aby děti zapomněly na skauta a junáka. Nebyl však pro každého

Před 75 lety vznikla mládežnická organizace pionýr, která měla v novém komunistickém režimu nahradit skauting. Právě ten byl silně svázaný s tradicí prvorepublikové demokracie. Čtyři prorežimní mládežnické organizace se pak na ustavující konferenci v pražském Radiopaláci rozhodly sjednotit v Československý svaz mládeže.
před 14 h hodinami|

Komedie, u nichž zamrazí. Na divadle je k vidění After Life Rickyho Gervaise i noví Homolkovi

Inscenace After Life Divadla Na Jezerce se ptá, jak se vyrovnat se smrtí milované osoby. Režisér Jan Hřebejk na jeviště převedl stejnojmenný seriál britského komika Rickyho Gervaise, hlavní roli v Hřebejkově verzi černé komedie hraje Milan Šteindler. Svérázná česká rodina Homolkových se zase představuje v pražském Švandově divadle.
30. 5. 2022|

Legenda, která vznikla v podzemí. Před padesáti lety se zrodilo divadlo Sklep

V roce 1971 čtrnáctiletí spolužáci David Vávra a Milan Šteindler založili takzvaný Kobil klub ve sklepě Vávrovy babičky. Položili tak základy divadlu Sklep. To se postupem času zařadilo k nejvýraznějším českým souborům osmdesátých let. Vystřídaly se v něm významné osobnosti české kultury a svým humorem baví dodnes.
1. 4. 2021|

Socha Věry Špinarové je na prodej. Za kritizovanou plastiku chce radnice v Ostravě aspoň 680 tisíc

Sochu Věry Špinarové, kterou kritizují někteří Ostravané i odborníci, město prodá v aukci. Po zhruba ročním vyjednávání s prodejem souhlasil autor plastiky David Moješčík. Jeho podmínkou však bylo, aby socha Špinarové nesloužila marketingovým účelům a také aby nebyla poškozena. Centrální městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz chce za sochu 680 tisíc korun, právě tolik za dílo autorovi zaplatil.
16. 1. 2020|

Na Jezerce otevřeli Pánský klub pro eroticky závislé. Není to jen řachanda, říká Šteindler

Divadlo Na Jezerce zve do Pánského klubu. V komedii o mužích, kteří řeší nejen závislost na sexu, se na této pražské divadelní scéně poprvé objevují Milan Šteindler a Zdeněk Žák. Autorem novinky je Matěj Balcar, který hru zároveň režíroval. Původně nápad rozpracoval pro internetový seriál, z něhož ale sešlo. Vznikla tak nakonec divadelní hra, která divákům ukazuje, že správný léčivý postup může i v drsném muži odhalit citlivou stránku.
10. 4. 2019|