TÉMA

Marcel Chládek

„Jen jsem žvanil.“ Pelta u soudu znovu popřel, že ovlivňoval rozdělení sportovních dotací

Bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta ve čtvrtek u soudu znovu popřel obvinění, že ovlivňoval rozdělování sportovních dotací z ministerstva školství. Řekl, že v policejních odposleších jen nezávazně „žvanil“. Zdůraznil, že s žádným žadatelem o dotaci nejednal a s žádným si nedohadoval protislužbu. Soud původně Peltovi uložil šestileté vězení, pětiletý zákaz činnosti ve vedení korporací a pětimilionový peněžitý trest. Odvolací senát ale verdikt zrušil, a proto se kauza řeší znovu.
2. 2. 2023Aktualizováno2. 2. 2023, 20:11|

Jurečka dočasně převzal ministerstvo životního prostředí. Čeká, že ho bude řídit čtyři týdny, pak přijde Hladík

Resort životního prostředí má nového ministra. Marian Jurečka (KDU-ČSL) ho ale povede jen dočasně, sám předpokládá, že to budou asi čtyři týdny. Prezident Miloš Zeman pověřil šéfa lidovců, aby ministerstvo řídil, dokud se nevyjasní situace kolem původního kandidáta Petra Hladíka (KDU-ČSL). V souvislosti s brněnskou bytovou kauzou byla v jeho kanceláři policie. Dosavadní ministryně Anna Hubáčková (za KDU-ČSL) přes problém s výběrem svého nástupce končí. Rezignaci zdůvodnila zdravotními problémy. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) není možné, aby ještě pokračovala.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 15:27|
90' ČT24

Potřebujeme speciální zákon, zní z fotbalového světa po násilnostech na Spartě

Český fotbal potřebuje speciální legislativu, která by mu umožnila efektivně bojovat proti rowdies a násilnostem na stadionech. V Devadesátce ČT24 se na tom shodli šéfredaktor časopisu Hattrick Pavel Procházka s Ondřejem Kasíkem, který řídí komunikaci fotbalové Sparty. Právě na jejím stadionu se stal v březnu poslední výrazný incident – pyrotechnika vybuchla mezi diváky.
10. 4. 2019|