TÉMA

Rýmařov

Při požáru domu v Rýmařově zemřel člověk

Jeden člověk ve čtvrtek odpoledne nepřežil požár bytu v třípodlažním domě v Rýmařově na Bruntálsku. Další obyvatel domu se nadýchal kouře, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.
16. 12. 2021|

Absolutní nula, mazlíci z bakterií i bludiště na úřad. Umění vyšlo do ulic

„Udělat si malou sochu a vystavit ji v galerii, je moc prima. Ale ve chvíli, kdy ji dáte do veřejného prostoru, musíte počítat s tím, že ne každému se bude líbit. Každý má názor,“ říká sochař Václav Fiala. Je jedním z desítek umělců, kteří se zapojili do některé z aktuálních venkovních výstav. Uměním pod širým nebem kolemjdoucí oslovují v Praze, Plzni, Opavě, Písku, Krnově i ve Vratislavicích nad Nisou. Většina z nich trvá přes prázdniny.
16. 6. 2021|

Útočník z rýmařovské radnice byl podle posudku nepříčetný. Policie případ odložila

Policie odložila případ bombového útoku v budově radnice v Rýmařově na Bruntálsku. Útočník nebyl podle znaleckého posudku příčetný, a proto nemůže stanout před soudem. Policie podezřelého muže zadržela krátce po útoku a byl převezen do psychiatrické léčebny. Nadále zůstává v péči lékařů.
18. 7. 2019Aktualizováno18. 7. 2019, 10:28|

Útočník z rýmařovské radnice stále není obviněn. Čeká se na posudek psychiatrů

Muž, který stojí za dubnovým výbuchem na radnici v Rýmařově, stále nebyl obviněn. Policie  čeká na znalecký posudek, který je nutný pro posouzení jeho trestní odpovědnosti. Budova, která je památkou, už byla opravena a úředníci na městském úřadě fungují bez omezení.
24. 6. 2019|

Útočník z rýmařovské radnice skončil v psychiatrické péči. Policie zatím nikoho nestíhá

Za explozí, která otřásla radnicí v Rýmařově na Bruntálsku v úterý vpodvečer, stál jednotlivec. Informoval o tom státní zástupce. Podezřelý muž skončil v psychiatrické péči. Zatím není nikdo trestně stíhán. Podle vedení města by se radnice mohla veřejnosti otevřít v pátek.
11. 4. 2019Aktualizováno11. 4. 2019, 15:26|

Policie zajišťuje stopy po výbuchu na radnici v Rýmařově. Zadržela jednoho podezřelého

Policisté střeží místo činu a pokračují v ohledání prostor, kde v úterý na radnici v Rýmařově na Bruntálsku nastal výbuch. V souvislosti s explozí zadrželi jednoho člověka, uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Radnice zůstane ve středu zavřená.
10. 4. 2019|

Po výbuchu na radnici v Rýmařově zadrželi policisté podezřelého

V centru Rýmařova na Bruntálsku došlo v úterý vpodvečer k explozi. Podle starosty Luďka Šimko se výbuch ozval přímo v budově radnice. Nikdo nebyl zraněn, na místě během večera zasahovala dvacítka policistů i policejní pyrotechnik. Policie také oznámila, že zadržela člověka, kterého v souvislosti s výbuchem prověřuje.
9. 4. 2019Aktualizováno9. 4. 2019, 22:02|