TÉMA

Josef Kopecký

V senátních volbách obhajuje mandát většina z vedení komory, o návrat usilují i někteří ex-senátoři

I když je Senát politickou institucí s nejdelší délkou mandátu, konají se volby do horní komory nejčastěji. Každé dva roky proběhne volba třetiny senátorů, kteří pak vykonávají mandát následujících šest let. Řádné volby do Senátu čekají české voliče i letos. První kolo proběhne společně s volbami do obecních zastupitelstev 23. a 24. září. Kdo se se pokusí svůj mandát obhájit, kdo se do něj chce vrátit a kdo naopak v senátních lavicích už nezasedne?
20. 9. 2022|

MfD: Zeman šéfa Bezpečnostní informační služby Koudelku opět nepovýší

Ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku prezident Miloš Zeman ani napopáté nepovýší do hodnosti generála. Ostatní kandidáty, které vláda navrhla, prezident povýší. Zeman to řekl Mladé frontě DNES. Kontrarozvědku, která ve svých zprávách opakovaně upozorňuje na nebezpečí ruských či čínských špionů, prezident často kritizuje.
8. 10. 2020|

V zahraničních misích má příští rok působit 900 českých vojáků, velká část z nich v Africe

Čeští vojáci po návratu z mise v Mali slavnostně nastoupili k předání ocenění v Přáslavicích na Olomoucku. V africké zemi působili proti islámským radikálům. Podle generálmajora Josefa Kopeckého by mělo příští rok v zahraničních misích působit zhruba devět stovek českých vojáků, většina z nich v Africe.
3. 7. 2020|

V Ústí nad Orlicí popraskaly domy. Stojí za tím sucho

Kvůli jílovitému podloží a loňskému suchu popraskaly domy na Orlickoústecku. Na desítkách staveb se objevily hluboké trhliny, podle geologů za nimi stojí nestabilní podloží, které vysychá z nedostatku vody. Pak se díky tomu zmenšuje a hýbe se základy domů.
10. 4. 2019|