TÉMA

Katapult

Po havárii italského vojenského letounu zemřela pětiletá dívka, stroj narazil do rodinného auta

U italského města Turín se v sobotu zřítil letoun akrobatické skupiny italského letectva, stroj při pádu narazil do automobilu a usmrtil pětiletou dívku. Bratr dívky i její rodiče byli zranění, informovala agentura ANSA. Stroj se podle prvních zpráv zřítil na přistávací dráhu letiště Turín-Caselle a následný výbuch zasáhl auto.
16. 9. 2023|

Gagarin se vznesl do kosmu na plamenech Vostoku. Raketa i kosmická loď byly zázrakem sovětské vědy

První let člověka do vesmíru byl 12. dubna 1961 triumfem sovětské technologie. Vývoj a výroba kosmické lodi Vostok (rusky východ) spojily to nejlepší z mnoha oborů – výsledkem byl robustní stroj, který předběhl svou dobu.
11. 4. 2021|

S rouškou hrát nebudu, má jasno frontman skupiny Katapult Olda Říha. Je prý „bejk", co ničí lidi

Tuzemská rocková kapela Katapult vznikla před 45 lety, když opustila jméno Mahagon. Na podzim chystá turné Nostalgie, osud koncertů je ale nejasný kvůli koronaviru. „Představa, že budu muset hrát do roušek, nepřichází v úvahu,“ má jasno kytarista a zpěvák Olda Říha. Podle svých slov si nedokáže představit konec Rolling Stones, svůj ale ano. „Stanu se vedoucím pekla,“ prohlásil v rozhovoru ve Studiu 6, který s ním vedla Jolka Krásná.
8. 8. 2020|

Zelení musí zaplatit 350 tisíc textaři Vostárkovi. V roce 2010 použili část jeho textu bez dovolení

Pražský vrchní soud v pondělí definitivně uzavřel spor někdejšího textaře skupiny Katapult Ladislava Vostárka a Strany zelených. Zelení se nynějšímu advokátovi Vostárkovi museli už dříve omluvit za to, že bez jeho vědomí použili v předvolební kampani slogan „A co děti? Mají si kde hrát?“. Teď muž vysoudil ještě 350 tisíc korun, kterými se politická strana podle soudů na jeho úkor bezdůvodně obohatila. Další desetitisíce mu Zelení budou muset uhradit za náklady, jež mu vznikly v souvislosti s vedením sporu.
8. 4. 2019|