TÉMA

Plzeňské městské dopravní podniky

Vyšetřování srážky tramvají v Plzni. Policie a drážní inspekce prověřují, jestli nešlo o trestný čin

Policisté vyšetřují, jestli srážka dvou tramvají v Plzni nebyla trestným činem. Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po poledni a zraněno bylo 29 lidí, většinou lehce. Škoda na obou vozech je ve výši jednoho milionu korun.
20. 10. 2023|

V Plzni se srazily tramvaje, záchranáři ošetřili téměř třicet lidí

V Karlovarské ulici v Plzni se ve čtvrtek po poledni srazily dvě tramvaje. Záchranáři po nehodě ošetřili 28 lidí. Většinou utrpěli lehčí zranění, středně těžce byla zraněna řidička tramvaje, řekla mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Příčiny nehody policie vyšetřuje, podle ní tramvaj zezadu narazila do brzdící soupravy. Po třetí hodině odpoledne už byl provoz na silnici možný dvěma jízdními pruhy, obnovil se i provoz tramvají.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 20:15|

Na školní děti vytekla v městském autobusu v Plzni chladicí kapalina. Zdravotníci jich šestnáct ošetřili

Záchranáři ošetřili ráno v Plzni šestnáct dětí, které potřísnila chladicí kapalina. Vytekla na ně v městském autobusu, kterým jely do školy. O incidentu informovala plzeňská záchranná služba, únik kapaliny potvrdily i dopravní podniky. Incidentem se zabývá i policie.
4. 10. 2023|

V Plzni začalo fungovat sedm chytrých křižovatek. Pomůžou hlavně záchranářům a MHD

Na sedmi křižovatkách v Plzni na Borech začala fungovat nová technologie, která má umožnit rychlejší a bezpečnější průjezd městem. Semafory doplněné kamerami napojenými na centrální servery dokáží efektivně řídit dopravu, reagovat na změnu provozu a upřednostnit průjezd vozů hasičů, záchranky a MHD. Chytré řízení dopravy v úterý představilo vedení města.
15. 8. 2023|

Plzeň nakoupí od Škody Group trolejbusy za 935 milionů

Plzeň nakoupí od místní Škody Group až 53 krátkých a dlouhých trolejbusů Škoda. Dodávky jsou rozložené na roky 2023 až 2030. Celková hodnota kontraktu je 935 milionů korun. Ve středu to uvedl mluvčí skupiny Jan Švehla.
28. 12. 2022Aktualizováno28. 12. 2022, 14:47|

Dopravní podniky trápí zdražení energií. Jízdné v některých městech vzroste

Zdražování energií zasáhne i oblast hromadné dopravy. Třeba plzeňskému dopravnímu podniku (PMDP) stoupnou náklady na elektřinu o sto až 150 procent. Radnice bude muset v rezervách najít navíc desítky milionů. Řada měst ale už plánuje zdražování jízdného.
26. 10. 2021|

Americká třída v Plzni je zavřená. Hromadná doprava může jet bez zpoždění, auta však zaplnila vedlejší ulice

V zájmu zrychlení průjezdu městské dopravy je od pondělí pro auta uzavřená část Americké třídy v Plzni. A to i přes nesouhlas policie. Po jedné z nejvytíženějších plzeňských ulic denně jezdilo kolem 13 tisíc aut, mnohá z nich se první den přesunula do vedlejších ulic.
23. 8. 2021|

V Plzni končí prázdninový režim MHD. Vrací se k běžnému provozu

Plzeň obnovuje plný provoz hlavních linek městské hromadné dopravy. Dopravní podnik také otestoval novou technologii dezinfekce vozů. Speciální antivirová a antibakteriální nanovrstva se mu osvědčila.
20. 4. 2020|
168 HODIN

Nejvíce dětí v exekuci je v Plzni. Dopravní podnik dluhy přeprodával do daňového ráje

Nejvíce dětí s exekucí žije v Plzeňském kraji. Místní doplácejí na praktiky běžné v Plzni ještě před pár lety, kdy se dětské dluhy přeprodávaly do daňového ráje. Tématu se v pořadu 168 hodin věnoval Jan Novák.
8. 4. 2019|