TÉMA

Jack Nicholson

Tip z iVysílání: Toho vraha dopadnu, přísahá Jack Nicholson

Sean Penn režíruje Jacka Nicholsona. V kriminálním thrilleru Přísaha, který je „příbuzným“ německého krimipříběhu Stalo se za bílého dne. Kdo snímek nestihl na obrazovce, má možnost si ho do 23. srpna přehrát v iVysílání.
19. 8. 2020|

Nenechte se spoutat. Slovácké divadlo svobodně přelétává nad kukaččím hnízdem

Podvodníček Randle McMurphy svádí opět boj o vlastní svobodu a důstojnost, tentokrát v Uherském Hradišti. V tamním Slováckém divadle uvedli totiž o víkendu v premiéře Přelet nad kukaččím hnízdem. Hru podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven napsal na začátku šedesátých let Dale Wasserman, nejvíce ale příběh proslavila oscarová filmová verze Miloše Formana s Jackem Nicholsonem v hlavní roli.
12. 11. 2019|

Recenze: Čím dál šílenější. Mrazivě skličující Joker naštěstí nezapadne mezi ostatní

Proklamovaných revolucí zažily hollywoodské komiksové adaptace nepočítaně. Dalším kandidátem se po premiéře na benátském filmovém festivalu stal Joker s tváří Joaquina Phoenixe. Nepřístupné drama provází díky zisku benátské ceny pro nejlepší film, Zlatého lva, notný respekt, ale i obavy, že by ostrakizované jedince mohl inspirovat k násilí.
4. 10. 2019|

Zemřel herec Peter Fonda. Hrál v Bezstarostné jízdě, v mládí byl na „tripu“ s Beatles

Ve věku 79 let zemřel americký herec Peter Fonda. S odkazem na rodinu o tom informovala agentura Reuters. Herec trpěl rakovinou plic. Proslul zejména díky roli motorkáře Wyatta ve snímku Bezstarostná jízda.
17. 8. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Batmanovský padouch Joker se chechtá sólo

Zloduch s vizáží klauna jménem Joker je téměř stejně známý jako jeho protivník, superhrdinská ikona Batman. Zatímco dosud se musel Joker ve filmech spokojit s druhotnou rolí, nyní bude v centru pozornosti. O jeho zrodu bude vyprávět snímek Todda Phillipse, do kin zamíří v říjnu.
6. 4. 2019|