TÉMA

Moravia Steel

Pracovní karanténa by se mohla týkat zdravotnictví či energetiky, řekl Rakušan

Pracovní karanténa by se mohla týkat profesí ve zdravotnictví, dopravě, energetice, vodním hospodářství či pohřebnictví. Po pondělním jednání Ústředního krizového štábu (ÚKŠ) to řekl jeho šéf a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Definitivní znění opatření k pracovní karanténě ale podle něj bude oznámeno až po zasedání vlády.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 22:59|

Velké firmy zvládají situaci dobře, míní viceprezident svazu. Podle lékaře by měly zaměstnance motivovat k očkování

Velké firmy v Česku se dokážou se současnou koronavirovou situací vypořádat dobře, myslí si viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Radek Špicar. V Událostech, komentářích řekl, že společnosti dokázaly odvrátit nekontrolované šíření nákazy a případné uzavíraní celých provozů. Podle lékaře Romana Housky by měly podniky motivovat zaměstnance k tomu, aby se kromě testování nechali i naočkovat.
14. 1. 2021|

Největší tržby měla loni Škoda Auto před EPH a ČEZ, ukazuje žebříček Czech Top 100

Největší tržby z firem působících v Česku měla v roce 2019 opět automobilka Škoda Auto (459,1 miliardy korun). Vyplývá to z žebříčku, který každoročně sestavuje sdružení Czech Top 100. Na druhé místo se tentokrát dostal Energetický a průmyslový holding s tržbami 230 miliard korun. Třetí příčku obsadil polostátní ČEZ, který vykázal tržby 206,2 miliardy korun.
14. 8. 2020|

Výroba oceli loni v Česku klesla o osm procent. Letos sektor tvrdě zasáhla pandemie, tvrdí oceláři

Výroba surové oceli v Česku loni meziročně klesla o osm procent na 4,6 milionu tun, například u ocelových trubek byl propad ještě větší, a to o 16 procent. Za prvních pět měsíců letošního roku se podle předběžných dat výroba surové oceli v Česku propadla o dalších šest procent a dosáhla 1,9 milionu tun. Odvětví významně zasáhly dopady koronavirové krize, sdělila Ocelářská unie hájící zájmy výrobců.
18. 6. 2020|

Průmysl v Moravskoslezském kraji čeká těžký rok. Velké firmy přesto propouštět nechtějí

Těžební, hutní či automobilový průmysl v Moravskoslezském kraji se musí v tomto roce připravit na řadu problémů. Jedná se například o vysokou konkurenci, vyšší ceny vstupních materiálů nebo menší poptávku po produktech. Průmyslové firmy přitom patří ke stěžejním zaměstnavatelům v regionu. Žádná velká firma se ale zatím nechystá snižovat počty zaměstnanců, ekonomové ale propouštění do konce roku nevylučují.
8. 1. 2020|