TÉMA

Michal Vozobule

Plzeň už nechce tolerovat hazard, do dvou let mají ve městě zaniknout všechny herny a kasina

Plzeňští zastupitelé ve čtvrtek schválili novou vyhlášku k regulaci hazardu. Do dvou let by měly zmizet z Plzně všechny herny a kasina, jichž je aktuálně osmatřicet. Vyhláška bude účinná od 1. dubna příštího roku, poslední provozovny by měly zavřít nejpozději do konce roku 2025. Změny schválilo 37 zastupitelů, dva se zdrželi a jeden byl proti, zjistila ČTK.
14. 12. 2023|

Teplárna v Plzni chce šetřit a být i ekologická. Plánuje investovat sedm miliard do odklonu od uhlí

Plzeňská teplárenská připravuje projekt odklonu od uhlí k plynu a vodíku. Jde o dosud největší investici v její historii asi za sedm miliard korun. Důvody jsou hlavně ekonomické, tedy razantní růst výdajů za emisní povolenky, ale také ekologické. Stavět se bude za plného provozu, hotovo bude do roku 2029, řekl generální ředitel teplárny Václav Pašek. Největšího dodavatele tepla na západě Čech vlastní většinově Plzeň a z 35 procent skupina EPH miliardáře Daniela Křetínského.
6. 11. 2023|

Zóny placeného parkování v Plzni se opět rozšíří

Plzeň opět rozšíří zóny placeného parkování. Od 5. září začnou řidiči platit západně od Klatovské třídy a také na parkovišti u bývalého obchodního domu Prior v Ukrajinské ulici nedaleko hlavního nádraží. Informoval o tom plzeňský magistrát. Letos je to přitom už podruhé, co město zóny rozšířilo, od srpna přibyla zpoplatněná parkovací místa ve čtvrti Petrohrad v obvodu Slovany.
24. 8. 2022|

Plzeň upravila část parku v areálu někdejšího výstaviště. Má být celoročně zelenou oázou

Plzeň za 46 milionů korun včetně DPH upravila park u Mže za obchodním centrem Plaza u centra města. Bude sloužit pro rekreaci, setkávání, sport i pro pořádání veřejných akcí. Během roku je tam třeba prázdninová Sportmania nebo část květnových Slavností svobody. Hlavní fáze úprav začala loni v prosinci, v plánu je ještě druhá etapa, řekl primátor Pavel Šindelář (ODS). Areál umožňuje denně průchod pěším a průjezd cyklistům.
19. 8. 2022|

Dopravní obtíže se v rozkopané Plzni ještě zhorší. Začala další uzavírka

Řidiči projíždějící Plzní se musejí připravit na další zpoždění. Opravovat se bude na dvou úsecích Rokycanská ulice, která navazuje na přivaděč k dálnici D5 na Prahu. Jde už o třetí uzavírku během letních měsíců. Řidiči, kteří mohou využít jinou trasu, by se měli západočeské metropoli především ve špičkách vyhnout.
8. 8. 2022|

Rozkopané centrum Plzně se dotkne hlavně cestujících v MHD

Začala oprava tramvajové trati na Klatovské třídě v Plzni, dopravně nejzatíženější ulici v krajské metropoli. Zúžení provozu do jednoho pruhu bude pro řidiče ve špičkách znamenat zdržení. Nejvíc se ale zřejmě oprava Klatovské dotkne cestujících v městské hromadné dopravě.
4. 7. 2022|

Plzeň postaví parkhouse za čtvrt miliardy. Čtyřpodlažní objekt pojme přes tři sta aut

Plzeň postaví v městské části Bory nadzemní parkovací dům za čtvrt miliardy korun a za 15 milionů velké parkoviště P+R („zaparkuj a jeď“) na náměstí Emila Škody poblíž centra. Město už teď dokončuje za skoro 40 milionů parkoviště P+R s 318 místy v Kaplířově ulici na Borech vedle točny tramvaje číslo 4 a autobusového terminálu. Informoval o tom vedoucí městského odboru investic Pavel Grisník.
14. 12. 2021|

Plzeň opraví poslední část tramvajové trati do Bolevce. Cestující budou vozit náhradní autobusy

Plzeň chystá rekonstrukci posledního úseku tramvajové trati linky číslo 1 do Bolevce. Práce přinesou nové koleje, které budou uložené do recyklované pryže pro tišší jízdu a menší vibrace, a také rostlinami osázený tramvajový pás. Více než třicet let stará trať je ve špatném technickém stavu a potřebuje opravu, která si od 20. srpna zhruba do poloviny listopadu vyžádá výluku. Cestující budou muset využít náhradní autobusy.
10. 8. 2021|

Plzeň se chce zaměřit na stavbu cyklostezek, kraj dá ještě letos 32 milionů

Plzeň chce zlepšit podmínky pro cyklisty. Město tak reaguje na nárůst cyklistické dopravy v době epidemie a s tím taky spojené stížnosti. Tam kde nejsou cyklostezky, tak musí lidé jezdit po frekventovaných silnicích nebo nebezpečným terénem. Přidá se i Plzeňský kraj, který letos plánuje investovat do podpory cykloturistiky 32 milionů.
17. 6. 2021|

Plzeňská koalice chce zklidnit Americkou třídu či budovat okruh. Základním školám pošle více peněz

Plzeňské koalici ANO, ODS, TOP 09 a ČSSD trvalo šest měsíců, než se shodla na programovém prohlášení. Sliby poprvé nemají podobu obecných politických prohlášení, ale přímo konkrétních projektů. Vedení města představilo desítky plánů v jedenácti oblastech za miliardy korun.
5. 4. 2019|