TÉMA

Martin Zrzavecký

Stav podzemních vod v Česku je nejlepší od roku 2015, říká hydrolog ČHMÚ Zrzavecký

Stav podzemních vod v Česku je nyní nejlepší od roku 2015, uvedl v úterý hydrolog Martin Zrzavecký z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Do některých studní se podle něj po několika letech vrátila voda, informoval ČHMÚ na síti X. Minulý a předminulý týden byl v Česku bohatý na srážky a kvůli teplému počasí také tál sníh na horách.
20. 2. 2024Aktualizováno20. 2. 2024, 20:32|

Plzeň od května omezí pití alkoholu na veřejnosti, zejména v centru

Plzeň schválila vyhlášku o zákazu konzumace alkoholických nápojů na vybraných veřejných prostranstvích. Týká se to míst do padesáti metrů od škol a na nástupištích MHD. Regulace vstoupí v platnost 1. května a má zlepšit situaci v centru i na dalších místech, kde se shlukují problémoví lidé, a pomoci omezit přestupky proti majetku a znečišťování ulic i parků. Pro vyhlášku hlasovalo 27 z 39 přítomných zastupitelů, osm jich bylo proti, hlavně Pirátů, dva se zdrželi. Podle radního pro bezpečnost Martina Zrzaveckého (ČSSD) město účinnost vyhlášky po roce vyhodnotí.
28. 3. 2022|

V Plzni testují čidla, která rozeznají výstřel. Mají pomoci policii

Speciální čidla, která na ulici rozeznají zvuk výstřelu nebo volání o pomoc a spustí poplach, by už brzy mohla pomáhat policistům i strážníkům. Nyní je testují v Plzni. Prověřili je tam už i v praxi, když se v centru města minulý týden poprali dva muži a následně jeden z nich vystřelil. Plzeň se zřejmě stane prvním městem v Evropě, které takovou technologii využije.
29. 10. 2021|

Hasiči bojovali s rozsáhlým požárem opuštěného areálu v Plzni. Vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu

Hasiči z celé Plzně bojovali od 19:30 s rozsáhlým požárem opuštěného areálu v Přeštické ulici nedaleko zimního stadionu. Vyhlásili čtvrtý, nejvyšší stupeň požárního poplachu. Nasazeno bylo 18 hasičských jednotek.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 23:32|

Majitelé s policií vyhánějí v Plzni bezdomovce z domu chátrajícího kvůli majetkovému sporu

Za asistence policie, strážníků i terénních pracovníků neziskových organizací začalo v Plzni vyklízení bývalého skladu potravin poblíž zimního stadionu, který obývají bezdomovci. Město doporučilo majitelům, aby dům a přilehlý areál, který radnice považuje za jedno z nejproblematičtějších a nejrizikovějších míst, důkladně zabezpečili. Areál chátrá kvůli táhnoucímu se majetkovému sporu.
17. 2. 2020|

Plzeňská koalice chce zklidnit Americkou třídu či budovat okruh. Základním školám pošle více peněz

Plzeňské koalici ANO, ODS, TOP 09 a ČSSD trvalo šest měsíců, než se shodla na programovém prohlášení. Sliby poprvé nemají podobu obecných politických prohlášení, ale přímo konkrétních projektů. Vedení města představilo desítky plánů v jedenácti oblastech za miliardy korun.
5. 4. 2019|