TÉMA

Kojetín

Hasiči odstranili vykolejený vlak u Holešova, provoz je obnovený

Osobní vlak, který ráno u Holešova na Kroměřížsku vykolejil po srážce s nákladním autem, je odstraněný. Nehoda si vyžádala těžké zranění řidiče nákladního auta, lehce se zranil i strojvedoucí a dalších sedm cestujících ve vlaku včetně dvou dětí, uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková. Provoz v místě byl kolem 16:20 obnovený, jezdí se tam nízkou rychlostí, řekl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 17:27|

Policie našla pohřešovaného chlapce z Kroměříže, je v pořádku

Policie našla pohřešovaného šestnáctiletého chlapce z Kroměříže, je v pořádku. Na webu to uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Pátralo se od začátku týdne.
21. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 20:24|

Ústavní soud zamítl stížnost firmy, která přišla o licenci na solární elektrárnu u Kojetína

Ústavní soud (ÚS) zamítl stížnost společnosti Solar 6, která na základě soudního rozhodnutí přišla o licenci pro fotovoltaickou elektrárnu u Kojetína na Přerovsku. Ta byla Energetickým regulačním úřadem (ERÚ) udělena v roce 2010 s výhodnými podmínkami odkupu energie. V době provádění revize však nebyla solární elektrárna podle soudního rozhodnutí zcela dokončená.
22. 8. 2022|

Pomoci zadržet vodu v krajině má v Kojetíně nový biotop. Zemědělské sucho už trápí většinu Česka

V Kojetíně na Přerovsku začali napouštět nový biotop. Měl by pomoci zadržet vodu v krajině, obojživelníkům dát nový domov a lidem relaxaci. Patří mezi největší v Olomouckém kraji.
12. 3. 2022|

Amazon se v Česku rozrůstá, staví distribuční centrum v Kojetíně

Internetový prodejce Amazon vybuduje v Kojetíně nové robotické distribuční centrum, ve kterém vzniknou více než dva tisíce pracovních míst. Stavba logistického centra bude v průmyslovém parku na kraji Kojetína dokončena příští rok, jeho plné zprovoznění je naplánováno na rok 2023. Firma Amazon už zahájila nábor prvních zaměstnanců, zatím hlavně specialistů. Nábor pracovníků, kteří budou v Kojetíně zpracovávat objednávky zákazníků, je naplánován na druhé čtvrtletí 2022, sdělil generální manažer společnosti pro Českou republiku Michal Šmíd.
17. 9. 2021|

Na Prostějovsku se srazil vlak s lokomotivou, dva lidé utrpěli zranění

V Němčicích nad Hanou na Prostějovsku se v sobotu odpoledne srazila lokomotiva s osobním vlakem. Provoz na trati mezi Nezamyslicemi a Kojetínem je přerušen, dva vozy osobního vlaku vykolejily. Dva lidé byli zraněni, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Zranění podle ní utrpěl jeden cestující v osobním vlaku a strojvedoucí v samotné lokomotivě. Vykolejené vozy se budou odstraňovat přes noc.
31. 7. 2021Aktualizováno31. 7. 2021, 21:18|

V Kojetíně budují biotop s rybníkem, tůněmi a naučnou stezkou. Cílem je zadržet vodu v krajině

Ekologický projekt za třicet milionů vzniká v Kojetíně na Přerovsku. Na deseti hektarech stavbaři budují rybník, tůně a naučnou stezku. Biocentrum, které vyrůstá na místě stávajícího mokřadu, bude sloužit k zadržení vody v přírodě.
30. 3. 2021|

Další města podpořila prodloužení Baťova kanálu na Hanou. Podle oponentů je to ale nerentabilní

Memorandum o prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje podepsali v Tovačově na Přerovsku zástupci olomouckého a zlínského hejtmanství, Přerova, Kojetína, Tovačova a dalších deseti obcí. Odborníci nyní zpracují analýzy a studie, díky kterým budou moci samosprávy posoudit všechny varianty i přínosy a zápory uvažovaného prodloužení této největší moravské vodní cesty.
23. 6. 2020|
Paměťová stopa

Nelitovat se a nenaříkat. Jaroslav Mojžíš se v cele ani v uranových dolech nezbláznil jen díky zájmu o psychologii

Spolu s kamarády plánovali akce proti komunistům, nikdy ale žádnou nedotáhli do konce. Přesto skončil Jaroslav Mojžíš ve vězení a v uranových dolech. Na samotce v Uherském Hradišti ani v Jáchymově ale nenaříkal, snažil se, aby ho každý negativní zážitek posílil. Už jako student se věnoval studiu psychologie a to mu zachránilo zdraví.
7. 1. 2020|

Vstup zdarma na koupaliště v Kojetíně pro návštěvníky kroužků je podle inspekce asi diskriminační

Koupaliště v Kojetíně na Přerovsku čelí kritice kvůli údajné diskriminaci dětí. Provozovatel, jímž je stoprocentně městská firma Technis Kojetín, nabízí vstup zdarma těm, které mají zaplacené kroužky na celý rok. Radnice se hájí tím, že tak podporuje pohyb. Podle inspektorů z České obchodní inspekce (ČOI) to však může být diskriminace a s městem zřejmě zahájí správní řízení.
29. 7. 2019|

Z vlaku na kolo či koloběžku. Na nádražích se po zimní pauze otevřely půjčovny kol

České dráhy opět otevřely půjčovny kol na moravských nádražích. K Olomouci a Otrokovicím na Zlínsku, kde půjčovny fungují celoročně, se přidaly například provozovny ve Frýdku-Místku, Ostravě nebo Přerově. Novinkou je půjčovna kol v Šumperku. Kromě klasických kol nabízí dopravce i elektrokola či koloběžky.
6. 4. 2019|