TÉMA

Obchodní akademie

Studenti ústecké školy stávkují za návrat učitelky, která se neshodla s ředitelem

Studenti ústecké obchodní akademie stávkují. Postavili se za učitelku, která dala výpověď, a to údajně kvůli neshodám s ředitelem. Žáci požadují její návrat a odstoupení ředitele Romana Jireše. Ten se ihned sešel se zástupci studentů ve školním parlamentu. Řekl, že celou situaci považuje za nešťastnou, pedagožka má podle něj pracovní nabídku na ministerstvu školství, má stále možnost na ústecké škole zůstat, dohodu o ukončení pracovního poměru ještě nepodepsal. Učitelka Lucie Tesařová je v pracovní neschopnosti.
9. 2. 2023|

Na škole v Pardubicích je pamětní deska, která připomíná transporty Židů do Terezína

Obchodní akademie v Pardubicích má nově pamětní desku, která připomíná židovské transporty do Terezína. Přímo ve škole bylo před osmdesáti lety seřadiště. Dvěma transporty v prosinci 1942 odjelo do Terezína 1258 lidí, většinu z nich později zavraždili nacisté v Osvětimi. Přežilo pouhých 92 lidí, řekl archivář ze Státního okresního archivu Pardubice Petr Mücke.
8. 12. 2022|

Olomoucký kraj chce sloučit dvě střední školy v Mohelnici. Kvůli úsporám i nedostatku žáků

Olomoucké hejtmanství chce od nového školního roku sloučit dvě střední školy v hanácké Mohelnici. Změna se týká Obchodní akademie a Střední průmyslové školy elektrotechnické, kterým chybí žáci. Krok má vyřešit nejenom nízkou obsazenost, ale také snížit náklady na provoz školských zařízení.
5. 4. 2019|