TÉMA

Hodkovičky

Justice oznámila nástup do vězení na špatné adrese. Byla to chyba, rozhodl Ústavní soud

Městský soud v Praze chyboval, když vydal příkaz k dodání podnikatele Ferdinanda Überalla do výkonu trestu. Předchozí výzvu k dobrovolnému nástupu do výkonu trestu justice doručovala Überallovi na jinou adresu, než na které do té doby písemnosti přebíral. Nakonec jej musela odvézt do věznice policie, právě na základě sporného příkazu, který zrušil Ústavní soud (ÚS). Nález patrně nebude mít přímý dopad na výkon trestu.
25. 10. 2022|

Soud poslal bývalého Rittigova advokáta na šest let za mříže za krácení daní

Pražský vrchní soud poslal na šest let do vězení bývalého advokáta Davida Michala za krácení daní při prodeji pozemků v pražských Hodkovičkách. Zpřísnil tak prvoinstanční rozsudek, podle nějž si měl za mřížemi odpykat pět let. Podnikateli Ferdinandu Überallovi potvrdil odvolací senát pětiletý trest. Verdikt je pravomocný. Muži vinu od počátku odmítají.
1. 2. 2022|

Policie obvinila dívky, které utekly z výchovného ústavu. Za loupež jim hrozí až pět let

Policisté obvinili z loupeže čtyři dívky ve věku 15 až 18 let, které utekly z výchovného ústavu v Praze. Další dvě dívky jsou stále na útěku. Podle policistů ukradly dívky za použití násilí peníze a telefon jedné ze zaměstnankyň ústavu. Pro tři z nich navrhuje policie vazbu.
10. 4. 2019|

Policie zadržela tři dívky z výchovného ústavu. Jsou podezřelé z napadení vychovatelky

Policisté v noci zadrželi další tři dívky z výchovného ústavu v Praze, které jsou podezřelé z násilného okradení jedné ze zaměstnankyň ústavu, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Šestice děvčat mezi 15 až 18 lety v sobotu podle kriminalistů za použití násilí ukradla ženě peníze a telefon a utekla. Jednu kriminalisté dopadli v neděli, další tři v noci, po dalších dvou pátrají. V případě odsouzení jim za loupež vzhledem k jejich věku hrozí pět let vězení.
8. 4. 2019Aktualizováno8. 4. 2019, 18:13|

Policie navrhla obžalovat Rittigova právníka Davida Michala z krácení daní

Policie navrhla obžalovat z krácení daní advokáta Davida Michala, který spolupracoval s lobbistou Ivo Rittigem. Informaci o ukončení vyšetřování potvrdil ČT dozorující státní zástupce Adam Borgula. Dalším obviněným, kterého navrhla policie obžalovat, je podnikatel Ferdinand Überall. Případ souvisí s prodejem pozemků v pražských Hodkovičkách.
3. 4. 2019|