TÉMA

Martin Pavlík

Tomáš Třetina a Jan Grois se utkají o křeslo senátora v obvodu Znojmo

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Znojmo postoupili Tomáš Třetina (TOP 09) a Jan Grois (za ČSSD jako nezávislý). Třetina měl v prvním kole voleb 30,37 procenta hlasů, Grois 25,95 procenta. Oba postupující řekli, že je hlavně důležité, aby lidé přišli i za týden ke druhému kolu senátních voleb. Prvního kola se zúčastnilo 33,42 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů.
3. 10. 2020|

Ředitel Fakultní nemocnice Brno Kraus rezignoval, končí i Vodák ve Vojenské nemocnici

Ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus rezignoval, na svou žádost končí k 30. listopadu. Potvrdil, že jedním z důvodů, proč se tak rozhodl, je to, že chce příští rok kandidovat do Senátu. Odchází také ředitel Vojenské nemocnice Brno Antonín Vodák, který po vlastním rozhodnutí skončí ve funkci v závěru letošního roku. V Brně už letos skončili či končí ředitelé šesti nemocnic. V případě Nemocnice Milosrdných bratří už byl vybrán nástupce, a to Pavel Piler.
30. 10. 2019Aktualizováno30. 10. 2019, 14:25|

Rezignoval ředitel nemocnice u svaté Anny. Zadlužené zařízení dostal do černých čísel

Ředitel Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně Martin Pavlík podal k 30. červnu rezignaci. Uvedla to mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Pavlík odchází z funkce po pěti letech, v nemocnici chce dál zůstat lékařem. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) se za Pavlíkova vedení výrazně zlepšily ekonomické výsledky, přesto zůstává nemocnice značně zadlužená. Na post ředitele ministerstvo vypíše v nejbližších dnech výběrové řízení.
3. 4. 2019|