TÉMA

George Clooney

„Když chceš dobře zafotit, musíš jet tam, kde se bojuje. Krev v botách, znáš to“

Režisérka Andrea Sedláčková dokončila dokument, který zachycuje dramatický životní příběh zásadní osobnosti české fotografie Antonína Kratochvíla. Snímek, který začal vznikat při příležitosti Kratochvílových sedmdesátých narozenin, nahlíží držitele čtyř ocenění World Press Photo pohledem jeho nejstaršího syna Michaela Kratochvíla, k čemuž odkazuje název Můj otec Antonín Kratochvíl. Film vstoupí do kin na začátku dubna, na upoutávku se můžete podívat už teď.
19. 2. 2020|

Italští Bonnie a Clyde. Policie po letech dopadla dvojici, která parazitovala na slávě Clooneyho

Thajská policie ve spolupráci s Itálií zatkla podvodníka vydávajícího se za amerického herce George Clooneyho. Společně s ním zadrželi i jeho manželku. Interpol po nich pátral sedm let. Díky tomu získali přezdívku italští Bonnie a Clyde. Dvojice Clooneyho jméno zneužila při propagaci nové módní značky a investory tak připravila o miliony korun.
18. 6. 2019|

Brunej nebude popravovat kvůli homosexuálnímu styku. Obavy nejsou namístě, tvrdí sultán

Moratorium na výkon trestu smrti se v Bruneji týká i nového islámského zákona, který umožňuje trestat smrtí homosexualitu či nevěru. Oznámil to brunejský sultán Hassanal Bolkiah. Organizace pro lidská práva ale v reakci zdůraznily, že je nutné pokračovat v diplomatickém tlaku na Brunej, dokud nebudou kruté zákony zcela zrušeny.
6. 5. 2019|

Homosexuálům hrozí ukamenování. V Bruneji začíná platit tvrdý islámský zákon

V asijském státě Brunej ve středu začal platit islámský zákon, který umožní trestat homosexualitu nebo nevěru smrtí a krádež amputací ruky nebo nohy. Brunej se stává sedmou zemí světa, kde mohou lidé zemřít kvůli své sexuální orientaci.
3. 4. 2019Aktualizováno3. 4. 2019, 15:56|