TÉMA

ORL

Mikulov má nové praktické lékaře. Město by jich však potřebovalo víc

V Mikulově v pondělí začala fungovat nová klinika, ve které se budou střídat tři praktičtí lékaři. Nahradí bývalého praktika, který loni začátkem listopadu zemřel a zanechal po sobě zhruba čtyři a půl tisíce pacientů. Ti ale nového lékaře hledali většinou marně. Ostatní doktoři v okolí měli plno.
20. 3. 2023|

Každý pohyb stav chlapce zhoršoval, řekl znalec u soudu se zdravotníky pardubické nemocnice

Postup obžalovaných zdravotníků Pardubické nemocnice při komplikacích u malého chlapce po operaci mandlí nebyl správný. Uvedl to znalec z oboru ORL Jan Betka. Stejný názor vyjádřil už dříve znalec Jan Boháč. Před soudem stojí dvě zdravotní sestry a lékařka, obžaloba je viní z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti či neposkytnutí pomoci. Obžalobě čelí i nemocnice jako právnická osoba.
22. 2. 2022|

Případ chlapce, který po operaci mandlí v Pardubicích upadl do bdělého kómatu, půjde k soudu

Státní zástupce podal k soudu obžalobu na tři zdravotníky a Pardubickou nemocnici kvůli případu chlapce, který je po operaci v roce 2017 v takzvaném bdělém kómatu. Informoval o tom státní zástupce Lukáš Hrubý. Nemocnice stále vyjednává o mimosoudním vyrovnání s jeho rodinou. Případ před dvěma roky detailně popsal jeden z dílů dokumentárního cyklu Infiltrace.
21. 4. 2021|

Brněnská nemocnice otevřela poradnu pro pacienty se ztrátou čichu po prodělaném covidu

Fakultní nemocnic u svaté Anny v Brně zřídila poradnu pro pacienty, kterým se po prodělané nemoci covid-19 nevrátil čich a chuť. Porucha čichu se podle průzkumu objevuje až u šedesáti procent lidí nakažených koronavirem. Pokud se smysly nevrátí do čtyř až šesti týdnů, je podle lékařů nutné problém řešit.
1. 12. 2020Aktualizováno1. 12. 2020, 16:28|

Pacienti budou mít konečně soukromí. Kroměřížská nemocnice opravila ambulanci ORL

Ambulantní část oddělené ORL a chirurgie hlavy a krku zrekonstruovala Kroměřížská nemocnice. Vyšetřuje se v ní tak na třech místech. Původně museli pacienti sedět v jedné místnosti s velkou čekárnou, kde neměli soukromí při komunikaci se sestrou.
14. 2. 2020|

Uherskohradišťská nemocnice zrušila pohotovost na ORL oddělení. Chybí jí lékaři

Kvůli nedostatku lékařů musela nemocnice v Uherském Hradišti zrušit i víkendovou pohotovost na oddělení ORL. Noční pohotovost ve všedních dnech nemocnice zrušila už dříve. Pacienti musí s akutními problémy do Brna nebo Kroměříže. Lékaři z těchto nemocnic vypomáhají v Uherském Hradišti přes týden.
2. 4. 2019|