TÉMA

Zápis do první třídy

Začínají zápisy do prvních tříd, některé školy prověří trvalý pobyt žáků

Začínají zápisy do prvních tříd základních škol. Konat se budou po celý duben, konkrétní termíny jsou v gesci ředitelů jednotlivých škol. Ministerstvo školství počítá, že letos by k nim mohlo přijít na 150 tisíc dětí. Ve výjimečných případech pak rodiče mohou zapsat i dítě, které by do školy nastupovalo v pěti letech. Některé školy se i letos zaměří na omezení takzvané spádové turistiky, kdy rodiče přehlašují trvalé bydliště dětí odjinud a umisťují je do základních škol, které si vybrali.
2. 4. 2024|

Je vaše dítě zralé nastoupit do školy? Nejvyšší čas to zjistit, vybízí psycholožka

Rodiče, kteří chtějí pro své dítě odklad školní docházky, by si měli zažádat o posudek už teď. Kapacity některých psychologů jsou už vyčerpány a objednávají pacienty až na březen a duben. V dubnu se přitom koná zápis do škol, kam už by rodiče měli přijít rozhodnutí, jestli jejich dítě do školy nastoupí, nebo ne.
7. 1. 2020|

Začaly zápisy do prvních tříd. Jak rodiče zjistí, že jejich dítě potřebuje odklad?

Základní školy začaly v pondělí zapisovat děti, které v září nastoupí do prvních tříd. K zápisům by podle odhadů ministerstva školství mělo přijít kolem 137 tisíc dětí. Počet zapisovaných by se tak oproti loňsku mohl snížit o více než osm tisíc. Nejpozdější termín zápisů je 30. dubna. O přesném datu na jednotlivých školách rozhodují jejich ředitelé.
1. 4. 2019Aktualizováno1. 4. 2019, 18:57|