TÉMA

Pečovatelská služba

Při požáru bytu v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici zemřel člověk

Večerní požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici nepřežil jeden člověk. Na místě zasahovalo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů. Z hořícího bytu ve třetím patře hasiči evakuovali dva lidi, kteří se nadýchali kouře. Do péče si je následně převzali záchranáři. Na webu hasičského záchranného sboru o tom ve čtvrtek večer informoval mluvčí Milan Rudolf.
7. 3. 2024|

Při požáru domu s pečovatelskou službou u Českého Krumlova se zranili čtyři lidé

Čtyři lidé se v pátek zranili při požáru domu s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku, jeden člověk je vážně popálený. Záchranáři jej přepravili do pražského traumacentra. Dva lidé, kteří se nadýchali zplodin, jsou ve stabilním stavu na interně krumlovské nemocnice. Na stejné oddělení převezli i dalšího člověka, který má respirační onemocnění, informovala mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Zuzana Fajtlová. Škoda je asi tři miliony korun, hasiči uchránili majetek v hodnotě deseti milionů korun, řekl starosta Větřní Antonín Krák (ČSSD).
29. 12. 2023Aktualizováno29. 12. 2023, 21:26|

V Chrudimi hořelo v domě s pečovatelskou službou, jedna klientka zemřela

Při požáru v domě s pečovatelskou službou v Chrudimi odpoledne zemřela jedna klientka. Oheň je již uhašen, nikdo další nebyl zraněn, řekl starosta Chrudimi František Pilný (ANO).
22. 12. 2022Aktualizováno22. 12. 2022, 20:22|

Policie zadržela pravděpodobného vraha seniora v Brně. Muž šel do pečovatelského domu krást

Brněnští policisté dopadli pravděpodobného pachatele, který v pátek večer zabil osmaosmdesátiletého muže v domě s pečovatelskou službou v Hybešově ulici v Brně. Třicetiletý muž s kriminální minulostí chtěl v domě krást. Žádné peníze ale nenašel, odnesl si telefon a televizi. K činu se doznal.
26. 8. 2019|

Kolaps na dohled. Stárnutí ohrožuje systém sociálních služeb v Česku

Pokud výrazně nepřibydou zařízení pro seniory, hrozí v dalších desetiletích kolaps péče v rámci sociálních služeb. Konstatoval to prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb Jiří Horecký. Do poloviny století by se podle něj měla kapacita seniorských domovů, domovů pro pacienty s demencí či pečovatelské služby minimálně zdvojnásobit.
2. 4. 2019Aktualizováno2. 4. 2019, 21:18|

Od dubna se zvýší příspěvky na péči. Chybí ale sestry, které dojíždí za pacienty

Od prvního dubna se vážně nemocným a lidem po úrazech zvyšuje příspěvek na péči, těm v nejtěžším stavu až o šest tisíc měsíčně. Peníze mohou využít i jejich blízcí, aby se o ně alespoň zčásti mohli starat doma. Zdravotních sester, které za pacienty docházejí, totiž není mnoho.
1. 4. 2019|