TÉMA

Miloslav Výborný

Zemřel exministr obrany a někdejší místopředseda KDU-ČSL Holáň

Ve věku 82 let zemřel v noci na sobotu bývalý ministr obrany a někdejší místopředseda KDU-ČSL Vilém Holáň, potvrdila mluvčí lidovců Kateřina Procházková s odvoláním na Holáňovy blízké. Holáň byl diplomatem a českým i evropským poslancem. Ministerstvo obrany vedl v letech 1994 až 1996.
6. 3. 2021|

Ústavní soudci Rychetský a Filip se nebudou ucházet o další mandát, reagovali na obvinění Benešové

Soudce Jan Filip ani předseda Pavel Rychetský, kteří čelili kritice politiků za zrušení části volebního zákona, se v roce 2023 nebudou ucházet o další desetileté funkční období u Ústavního soudu (ÚS). Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) v minulých dnech naznačila, že někteří soudci pro zrušení hlasovali ve snaze naklonit si Senát a zvýšit svou šanci na opětovné jmenování.
5. 2. 2021|

Ústavním soudcem by mohl být Pavel Šámal, dostal nabídku od Zemana

Prezident Miloš Zeman nabídl uvolněnou funkci ústavního soudce nynějšímu předsedovi Nejvyššího soudu Pavlu Šámalovi. S informací přišel týdeník Respekt, jemuž Šámal nabídku potvrdil a uvedl, že požádal o dva týdny na rozmyšlení. Kvůli neobsazenému postu na Ústavním soudu bude s prezidentem jednat premiér Andrej Babiš (ANO), který by rád viděl soud kompletní.
29. 11. 2019Aktualizováno29. 11. 2019, 14:53|

Výborný zvažuje, že ve funkci šéfa lidovců skončí. Vedou jej k tomu rodinné důvody

Celostátní výbor KDU-ČSL bude v úterý projednávat setrvání Marka Výborného na pozici předsedy strany. Výborný uvedl, že existuje několik variant. Odchod z čela lidovců intenzivně zvažuje z rodinných důvodů. Výbornému na konci září náhle zemřela manželka. Má tři malé děti.
18. 11. 2019Aktualizováno18. 11. 2019, 11:56|

Nový předseda lidovců je otec tří dětí a gymnaziální učitel. Chce podporovat pracující rodiče

Nový předseda lidovců pochází z Heřmanova Městce na Chrudimsku, kde od roku 2006 zasedá v městském zastupitelstvu. S manželkou Markétou vychovávají tři děti: Vendelína, Michaelu a Amálku. Výborný označuje za svůj velký dar právě rodinu, kterou spolu s křesťanstvím považuje za životní kompas a pevný základ.
29. 3. 2019Aktualizováno29. 3. 2019, 20:43|