TÉMA

Předseda strany

Širší vedení KDU-ČSL odsoudilo činy expředsedy Svobody, řekl Hladík

Ve středu jednal celostátní výbor KDU-ČSL. Jeho členové hovořili i o případném vyloučení bývalého předsedy a několikanásobného exministra Cyrila Svobody. Strana se přitom potýká s nízkými volebními preferencemi a spekuluje se o obměně v jejím vedení. Ministr životního prostředí Petr Hladík v pořadu Interview ČT24 řekl, že pokud se na podzimním sjezdu k obhajobě přihlásí současný šéf strany Marian Jurečka, sám na post předsedy kandidovat nehodlá.
před 41 mminutami|

Marek Výborný skončí v lednu v čele KDU-ČSL. Po rodinné tragédii se musí věnovat dětem

Marek Výborný skončí v čele KDU-ČSL. Stranu povede do konce ledna, kdy by měl mimořádný sjezd zvolit nového šéfa. Výborný to oznámil po jednání celostátního výboru lidovců. Předsedou jedné z menších opozičních stran je od letošního března, rezignuje ze závažných rodinných důvodů.
19. 11. 2019Aktualizováno19. 11. 2019, 19:18|

Nový předseda lidovců je otec tří dětí a gymnaziální učitel. Chce podporovat pracující rodiče

Nový předseda lidovců pochází z Heřmanova Městce na Chrudimsku, kde od roku 2006 zasedá v městském zastupitelstvu. S manželkou Markétou vychovávají tři děti: Vendelína, Michaelu a Amálku. Výborný označuje za svůj velký dar právě rodinu, kterou spolu s křesťanstvím považuje za životní kompas a pevný základ.
29. 3. 2019Aktualizováno29. 3. 2019, 20:43|