TÉMA

Petr Jarchovský

Česká televize na podzim uzavře Případy 1. oddělení. Chystá také komedie o zdraví a Zločin na hranicích

Česká televize prozradila seriálové a filmové novinky, které se objeví v podzimním programu. K divácky očekávaným patří poslední řada krimiseriálu Případy 1. oddělení. Kriminálního prostředí se více či méně týká také minisérie Pozadí událostí a v rakouské koprodukci natočený Zločin na hranicích. Zjištění, že „lékař léčí, láska uzdravuje“ spojuje čtyři nové televizní komedie o zdraví a nemoci. Pouze v iVysílání bude k vidění novinka Pět let o jednom pomaturitním vzpomínání.
21. 7. 2022|

Zemřel herec Josef Abrhám. Vrchní Vrána, primář Blažej i Ferdinand Vaněk

Ve dvaaosmdesáti letech zemřel populární divadelní a filmový herec Josef Abrhám. Proslavila ho hlavní role ve filmu Vrchní, prchni!, postava lékaře Blažeje v seriálu Nemocnice na kraji města nebo účinkování v dramatech prezidenta Václava Havla. Na divadelních prknech je spojen především s Činoherním klubem. Abrhámovo herectví bylo neokázalé, osobní a výjimečné, shodují se jeho kolegové.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 21:43|

V Česku je osmdesát nových profesorů. Zeman jmenoval architekta Šépku nebo scenáristu Jarchovského

Prezident Miloš Zeman podepsal jmenování osmdesáti profesorů, jmenovací dekrety jim předá ministr školství Robert Plaga (za ANO). Rozhodnutí Zemana musí spolupodepsat premiér Andrej Babiš (ANO). Mezi jmenovanými profesory je například architekt Jan Šépka nebo scenárista a dramaturg Petr Jarchovský. Zhruba třetinu seznamu tvoří lékaři, o něco méně je techniků. Mezi novými profesory jsou také chemici, přírodovědci, fyzici a zástupci humanitních věd či umění.
17. 6. 2020|

Ivan „Bourák“ Trojan chce bořit kina. Pomáhá mu Ondřej „Elvis“ Trojan i nový trailer

Dva roky po dramatu Toman o někdejším šéfovi zahraniční rozvědky se Ondřej Trojan jako režisér vrací do kin s Bourákem. Film v titulní roli s jeho bratrem Ivanem a podle scénáře Petra Jarchovského slibuje směs černé komedie a české gangsterky v rytmu rokenrolu. Tvůrci se rozhodli nečekat s uvedením na podzim, věří, že zmíněný filmový styl patří spíš k létu. Bourák se tak v biografech odváže 11. června, zpátky se ale nedrží už v traileru.
18. 5. 2020|

Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.
11. 4. 2020|

ČT mimořádně zpřístupnila 25 filmů

Česká televize ze svého videoarchivu mimořádně vybrala pětadvacet kinosnímků, které poslouží jako ohlédnutí za tuzemskou porevoluční kinematografií. Společnou mají nominaci na některou z českých filmových cen (většina dokonce ocenění i získala) a také omezenou dobu, po kterou je lze zhlédnout. V iVysílání si tyto filmy můžete přehrát jen do 12. dubna 2020.
28. 3. 2020|

Nový film Ondřeje Trojana bude Bourák. V hlavních rolích Ivan Trojan nebo Jiří Macháček

Režisér Ondřej Trojan začal natáčet svůj pátý celovečerní film s názvem Bourák. Poprvé na velké ploše si v něm zahraje i jeho bratr Ivan, který ztvární hlavní roli. V těchto dnech ale štáb v severočeském Rumburku natáčí ještě bez něj. Vedle Ivana Trojana obsadil režisér do snímku i své oblíbené herce z předchozích filmů, včetně Jiřího Macháčka a Kateřiny Winterové, kteří hráli v předchozím Trojanově filmu Toman.
28. 5. 2019|

A zelený mužík zatleskal... ČT uvede detektivní baladu Vodník

Vražda dítěte, k níž došlo před čtvrtstoletím, se zvláštním způsobem překrývá s dějem Erbenovy balady. Hororově ponurá minisérie Vodník je novým případem Detektivů od Nejsvětější Trojice. Případ s řadou nesrovnalostí budou od 31. března řešit po tři večery na ČT1.
31. 3. 2019|