TÉMA

Endoskopie

Čeští lékaři z IKEMu umějí vyřešit problémy s polykáním potravy. Díky šetrné operaci

Problémy s polykáním jídla nebo vyprazdňováním žaludku – obojí umějí lékaři z pražského IKEMu vyřešit endoskopickou metodou. K tělu šetrnou operaci zvanou POEM provedli u dospělého člověka poprvé před deseti lety. Dnes už zákrok pomáhá i dětem.
11. 11. 2022|

Za smrt pacientky ve zlínské nemocnici může personál, konkrétního viníka ale policisté nenašli

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně pochybila při endoskopickém výkonu, po kterém jedna pacientka zemřela a jedna byla těžce zraněna. Podle policie selhal zdravotnický personál, když zaměnil sterilní látku za desinfekci. Konkrétního viníka se ale nepodařilo najít a kriminalisté tak případ odložili. Informovala o tom mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Nemocnice je v současnosti vyšetřována také kvůli nákaze pacientů a personálu salmonelózou – celkem onemocnělo 68 lidí.
16. 1. 2020|

Policisté odložili případ úmrtí pacientky. Nezjistili, kdo ve Zlíně zaměnil vodu v přístroji za dezinfekci

Kriminalisté odložili případ úmrtí pacientky a těžkého ublížení na zdraví druhé pacientky, k nimž došlo ve zlínské krajské nemocnici. Obě ženy podstoupily gastroendoskopické vyšetření, při kterém zdravotnický personál zaměnil demineralizovanou vodu za dezinfekční přípravek na oplach přístrojů. Policie nezjistila potřebné důkazy k zahájení trestního stíhání.
19. 12. 2019Aktualizováno19. 12. 2019, 17:37|

Ve zlínské nemocnici zemřela pacientka po endoskopickém vyšetření. Případ vyšetřuje policie

Zlínští policisté prověřují úmrtí pacientky v Krajské nemocnici T. Bati. Starší žena zemřela minulý týden, další pacientka je ve vážném stavu. Obě podstoupily vyšetření na endoskopii. Podle ředitele nemocnice je jednou z vyšetřovacích verzí záměna sterilní látky za louh.
29. 3. 2019Aktualizováno29. 3. 2019, 16:40|