TÉMA

Arsen Avakov

Ukrajinci provedli prohlídky u oligarchy Kolomojského i exministra vnitra. Celníky čeká čistka

Ukrajinské bezpečnostní složky provedly sérii razií u vysoce postavených úředníků a dalších čelných představitelů politiky či hospodářství. Domovní prohlídky se týkaly bývalého ministra vnitra Arsena Avakova či miliardáře Ihora Kolomojského, zásah se uskutečnil i v sídle kyjevské daňové správy. Předseda poslaneckého klubu hlavní vládnoucí strany prohlásil, že propuštěno bude celé vedení celní správy.
1. 2. 2023|

Ukrajina má nového premiéra. Denys Šmyhal chce revidovat rozpočet

Ukrajinský parlament ve středu na návrh prezidenta Volodymyra Zelenského schválil novým premiérem Denyse Šmyhala. Předtím Nejvyšší rada většinou hlasů přijala rezignaci, kterou jí v úterý poslal dosavadní šéf vlády Oleksij Hončaruk. Demise pětatřicetiletého premiéra automaticky znamenala +odstoupení celého kabinetu.
4. 3. 2020Aktualizováno4. 3. 2020, 18:27|
Ukrajinské prezidentské volby

Štáby Tymošenkové a Porošenka podle policie skupují hlasy. Ukrajina před volbami řeší tisíce stížností

Ukrajinská policie od počátku kampaně k nedělním prezidentským volbám zaznamenala přes 4 tisíce stížností na porušování volebních zákonů a zahájila téměř 300 trestních stíhání. Novinářům to v Kyjevě řekl ministr vnitra Arsen Avakov. Časté jsou podle něj případy skupování voličských hlasů, nejvíc prohřešků v tomto směru policisté zaznamenali u volebních štábů kandidátů Petra Porošenka a Julije Tymošenkové.
29. 3. 2019|