TÉMA

Melania Trumpová

Analýza 300 tisíc tweetů odhaluje emoce Američanů před volbami. Vykazují překvapení, ale i znechucení

Spojené státy si vybírají příštího amerického prezidenta. Předvolební průzkumy stejně jako před čtyřmi lety favorizují kandidáta demokratů. Joe Biden by tak podle nich měl porazit současného prezidenta Donalda Trumpa. Odráží ale výzkumy věrohodně nálady americké veřejnosti? Web ČT24 ve své analýze odhaluje, jaké emoce před volbami převažují vůči oběma kandidátům na sociální síti Twitter, a to v téměř 300 tisících příspěvcích.
2. 11. 2020|

Trumpová vystoupila v kampani. Bidena označila za „socialistu“ a pobavila kritikou manželových tweetů

První dáma Spojených států Melania Trumpová v úterý poprvé samostatně vystoupila v předvolební kampani na podporu svého manžela. V projevu v jednom z klíčových států Pensylvánii zpochybnila tvrzení demokratického kandidáta Joea Bidena, že by byl lepší prezident než Donald Trump, a označila manželova soupeře za socialistu.
28. 10. 2020Aktualizováno28. 10. 2020, 08:12|

Trump ještě v pondělí opustí nemocnici. Uvedl, že se cítí velmi dobře

Americký prezident Donald Trump už noc na úterý nestráví ve vojenské nemocnici Waltera Reeda. Na Twitteru napsal, že jeho hospitalizace spojená s nákazou koronavirem skončí v pondělí v 18:30 místního času (krátce po půlnoci SELČ). Podle svého lékaře Seana Conleyho však prezident možná ještě nemá úplně vyhráno. Šéf Bílého domu je v nemocnici nedaleko Washingtonu od pátku.
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 22:12|

Trump má koronavirus, lékaři ho doporučili preventivně převézt do nemocnice

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co se objevila zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové. Později ho lékaři doporučili preventivně převézt do vojenské nemocnice Waltera Reeda.
2. 10. 2020Aktualizováno3. 10. 2020, 00:26|

Na boj s pandemií nejste sami, vzkázala Američanům první dáma

Řečníci z druhého dne předvolebního sjezdu amerických republikánů se soustředili mimo jiné na oživení ekonomiky a zachování náboženských práv. Těchto úkolů se podle nich nejlépe zhostí stávající prezident Donald Trump, kterého v úterý jmenovali svým kandidátem pro listopadovou volbu hlavy USA. Ministr zahraničních věcí Mike Pompeo se ve své řeči zaměřil na bezpečnost, první dáma Melanie Trumpová Američanům vzkázala, že v boji s pandemií nemoci covid-19 nejsou sami.
26. 8. 2020Aktualizováno26. 8. 2020, 10:42|

Trump nečekaně dorazil na sjezd republikánů. „Jestli vyhraje Biden, bude nás vlastnit Čína,“ varoval

Republikánská strana na svém nominačním sjezdu oficiálně jmenovala stávajícího prezidenta Donalda Trumpa kandidátem pro listopadovou volbu hlavy USA. Trump se následně na sjezdu nečekaně osobně objevil a v projevu obvinil demokraty, že využívají pandemie koronaviru, aby republikánům „ukradli volby“.
24. 8. 2020|

První dáma venezuelské opozice učarovala Trumpovi. Novinářku Rosalesovou vyburcovala smrt otce

Dočasná první dáma Venezuely se v Bílém domě setkala s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a viceprezidentem Mikem Pencem. Šestadvacetiletá novinářka a politička Fabiana Rosalesová se přednedávnem vydala na turné po Latinské Americe, kde hledá další podporu pro svého manžela Juana Guaidóa. Z ženy, která dosud doprovázela svého muže po mítincích ve Venezuele, se stala zdatná diplomatka.
28. 3. 2019|