TÉMA

Soňa Marková

Pojišťovny přišly kvůli covidu o miliardy. Kvůli nákladům na péči by o sebe lidé měli víc pečovat, radí politici

Koronavirová epidemie připravila české zdravotnictví o miliardy korun. Podle černých scénářů pojišťoven může systému za tři roky chybět až 76 miliard korun. Zástupci vlády naopak považují současnou situaci za stabilizovanou. V dalších letech má pomoct navyšování plateb za státní pojištěnce. Podle ministra zdravotnictví i části opozice by se měla částka valorizovat pravidelně. Peníze navíc by zdravotnictví mohlo získat i díky prevenci.
17. 9. 2021|

Arenbergerův odchod je podle části opozice logickým důsledkem jeho kauz, kritika směřuje také k Babišovi

Představitelé opozičních stran kritizují v souvislosti s odchodem ministra zdravotnictví Petra Arenbergera i ohlášeným návratem jednoho z jeho předchůdců Adama Vojtěcha (oba za ANO) do vlády personální politiku premiéra Andreje Babiše (ANO). S předsedou kabinetu podle šéfa KDU-ČSL Mariana Jurečky nechce už nikdo odborně schopný spolupracovat. Vojtěch se zatím k případnému návratu nechtěl vyjadřovat. Samotný odchod Arenbergra z čela resortu ale opozici nepřekvapuje, a to vzhledem k množství kauz kolem končícího ministra.
25. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 22:45|
OVM

Budeme kvůli odmítání očkování dětem znovu probodávat krky? ptá se Svoboda

Do 22. března letošního roku v České republice onemocnělo spalničkami již 366 lidí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pořadu Otázky Václava Moravce řekl, že za celý rok 2019 se nemocí podle jeho odhadu nakazí až tisíc lidí. Jednou z příčin epidemie je odmítání očkování. Spalničky přitom mohou mít velmi vážné komplikace. Nejohroženější jsou ti, kdo ze zdravotních důvodů očkováni být nemohou.
24. 3. 2019|