TÉMA

Nýřany

Místo strážníků hlídají někde pořádek bezpečnostní agentury. Stejné pravomoci ale nemají

Města si začínají najímat bezpečnostní agentury. Částečně tím řeší problémy s nedostatkem vlastních strážníků nebo omezenou možností využívat městské policisty z okolních měst. I když jsou pravomoci agentur oproti běžným strážníkům omezené, podle radnic dokážou i tak třeba ohlídat správné parkování.
22. 3. 2024|

Ceny kovů i papíru rostou a sběrny mají v poslední době napilno

Nebývalý příliv zákazníků nyní zažívají sběrny druhotných surovin. Výrazně totiž roste cena materiálů. U některých kovů stoupla i téměř trojnásobně. Nejdražší je stále měď. Také cena sběrného papíru je stále vyšší.
7. 11. 2021|

Některé školy kvůli obavám z nákazy vyhlásily mimořádné volno. ČVUT a VŠE přeruší výuku

Vedení Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) se rozhodlo od úterý do 22. března přerušit výuku. Jde o preventivní opatření proti šíření koronaviru. V pondělí se kvůli obavám z koronaviru neotevřelo více škol po celém Česku, mezi nimi je například i pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE).
9. 3. 2020Aktualizováno9. 3. 2020, 18:57|

Kritizovaný polský skleník jako inspirace? Noční záře se obávají i v západních Čechách

Nad Tlučnou u Plzně má vzniknout obří skleník. Firma, která ho plánuje, chce využít teplo z odvalu po těžbě uhlí za městem. Obyvatelé Tlučné se ale obávají, že je čeká podobný osud jako lidi z příhraničí na severu Čech. Ty v noci trápí silné světlo, které vychází z obřího skleníku v Polsku. Podle investora není pro obavy důvod.
24. 3. 2019|