TÉMA

Objížďka

V Hradci Králové začala přestavba křižovatky Mileta, nejen řidiči musejí počítat s komplikacemi

V Hradci Králové v úterý stavbaři zahájili půlmiliardovou přestavbu frekventované křižovatky Mileta na silničním okruhu I/31. Řidiči musejí počítat s komplikacemi a zdržením. Ráno se tvořila kolona na příjezdu ke křižovatce od Střelecké ulice. Změnily se také trasy některých linek městské hromadné dopravy, část zastávek je na jiných místech. Chodci a cyklisté musejí křižovatku složitě obcházet a objíždět. Stavba potrvá do konce roku 2026.
2. 4. 2024|

Silničáři dokončují přípravné práce na letošní opravy Barrandovského mostu v Praze, uzavírka začne za týden

Silničáři dokončují přípravné práce k letošním opravám Barrandovského mostu v Praze včetně oprav na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí. Uzavírka části severního soumostí začne v pondělí 11. března v ranních hodinách. Práce potrvají do konce letních prázdnin, řekli v pondělí náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, původně byly práce naplánovány rovněž na příští rok.
4. 3. 2024|

Kvůli opravám mostů v Ústí nad Labem bude odkloněná doprava, lidé z dotčených obcí volají po jiné trase objížďky

Ústí nad Labem a okolí se připravují na uzávěru dvou klíčových mostů – silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Doprava bude kvůli tomu vedená objížďkou přes malé obce v okolí. Jejich obyvatelům se to ale nelíbí a chtějí, aby silničáři náhradní trasu změnili.
23. 2. 2024|

Oprava Benešova mostu v Ústí nad Labem zkomplikuje dopravu. Okolní obce se obávají náporu vozů

V Ústí nad Labem začaly přípravy na opravu Benešova mostu, páteřní silniční spojnice obou břehů Labe. Kraj pro ni počítá s víc než půl miliardou korun. Už v sobotu čeká řidiče, kteří projíždějí křižovatku pod zámečkem Větruše, omezení. Správa železnic (SŽ) začne měnit most nad silnicí, a ta tak bude uzavřená. Stavební práce na křižovatce budou pokračovat až do léta.
10. 2. 2024|

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Úzká, nebezpečná a zavalená kamiony. Rekonstrukce silnice z Dačic do Slavonic startuje

Začíná rekonstrukce silnice z Dačic do Slavonic na Jindřichohradecku. Místní lidé a řidiči na ni čekali 20 let. Jde o důležitý silniční tah z jižních Čech a Vysočiny do Rakouska. Úzká cesta je přetížená kamionovou dopravou. Stavbaři upraví tamní křižovatku a rozšíří nebezpečný desetikilometrový úsek.
1. 8. 2023|

Stavba dálniční křižovatky ztíží na jihu Čech cestu do Rakouska na skoro půl roku

Kvůli pokračující stavbě jihočeské dálnice D3 je nově zavřená silnice do Kaplice-nádraží na hlavním tahu mezi Českým Krumlovem a Rakouskem. Staví se tam mimoúrovňová křižovatka. Omezení bude provoz v regionu komplikovat skoro půl roku.
23. 6. 2023|

Řidiči musejí počítat s dopravním omezením kvůli budoucímu obchvatu Pardubic

Jedna z klíčových dopravních tepen na příjezdu do Pardubic je od úterý uzavřená. Silničáři tam připravují napojení budoucího obchvatu, na který už místní čekají přes dvacet let. Stavba se ale kvůli komplikacím několikrát odsouvala. Průjezd městem se řidičům do dokončení obchvatu výrazně prodlouží.
23. 5. 2023|

Svah nad Hřebečským tunelem je rizikový. Silničáři jej stabilizují, v místě platí dopravní omezení

Silničáři do poloviny roku stavebně zajistí svah u východního portálu tunelu Hřebeč na frekventované silnici I/35 na Svitavsku. Práce by měly skončit podle předpokladu na konci června, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.
25. 4. 2023Aktualizováno25. 4. 2023, 18:46|

Průtah Vyšším Brodem přerušil výkop. Opravovanou silnicí neprojedou ani sanitky

Oprava Kaplické ulice ve Vyšším Brodě přinesla komplikace řidičům. Kvůli pracím na silnici musí místo objíždět přes okolní vesnice, podle starosty kratší alternativa neexistuje. Stavební firma tak pracuje i přes víkend, aby byl úsek dokončený do začátku vodácké sezony.
24. 4. 2023|

Silnice mezi Brnem a Vyškovem je až do konce září uzavřená, objížďka vede i po D1

Až do konce září je uzavřená silnice druhé třídy mezi Brnem a Vyškovem nedaleko motorestu Rohlenka. Silničáři tam začali se stavbou nového mostu. Nahradí dva původní v havarijním stavu. Objížďka vede mimo jiné i přes dálnici D1. Větší komplikace omezení zatím nezpůsobilo, řidiči se zdrželi v kolonách jen několik minut.
21. 3. 2023|

Na řidiče čekají objížďky kvůli pokračující stavbě D4 mezi Příbramí a Pískem

Řidiči letos musejí počítat s uzavírkami kvůli pokračující stavbě dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Objížďky na ně budou čekat u Milína na Příbramsku nebo u Letů na Písecku. Projekt v letošním roce vstupuje do třetí stavební sezony a řidiči se už projedou po některých hotových úsecích dálnice, informovala za stavební firmy Daniela Pedret.
2. 3. 2023|

Večer se zavře průtah Litomyšlí, vznikne nad ním nová lávka. Tisíce aut pojedou přes náměstí

Od pátečního večera do nedělního odpoledne bude zcela uzavřeno jedno z problematických míst české silniční sítě – průtah Litomyšlí na silnici I/35. Ředitelství silnic a dálnic nechá vyměnit nadchod u polikliniky. Kvůli uzavírce budou muset všichni řidiči, kterých bývá o víkendech 12 tisíc denně, projíždět ulicemi města, v jednom směru vede objízdná trasa přes historické Smetanovo náměstí.
25. 11. 2022|

Barrandovský most je třeba opravit, připravovali jsme se, říká Scheinherr. Se starosty jste nekomunikovali, oponuje Vodrážka

Dopravní armageddon. Tak média i mnozí politici hovoří o plánované opravě pražského Barrandovského mostu a s ní souvisejících uzavírkách. Nejvytíženější most v Česku ohrozí plynulost dopravy i mnoho kilometrů do hloubky Středočeského kraje. Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) sdělil, že hlavní město se na rekonstrukci připravovalo, aby zmenšilo problémy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka (ODS) ale vládnoucí koalici vyčetl nekomunikaci se starosty dotčených městských částí. Diskutovali v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2022|

Pražská Koněvova ulice se opět uzavřela v obou směrech. Do listopadu musí řidiči objížďkou

V Praze se v pondělí opět obousměrně uzavřela rekonstruovaná Koněvova ulice. Úplná uzavírka potrvá do 7. listopadu, průchozí bude ulice jen pro pěší. Opravy, které začaly loni koncem června, provádí za celkovou cenu 118,5 milionu korun firma Strabag.
30. 8. 2021|

Na most v Poniklé se vrátila auta. Řidiči více než dvacetilikometrovou objížďku sabotovali

Znovu průjezdný je most přes Jizeru v Poniklé na Semilsku, proti jehož demolici se postavili někteří odborníci i místní. Krajští silničáři už staveniště převzali od stavební firmy. Most z roku 1856 byl uzavřený od července, kdy začala jeho rekonstrukce. Liberecký kraj následně práce na mostě zastavil a chce pro něj památkovou ochranu.
9. 8. 2021|

Obyvatelé Borku chtějí jezdit do Brandýsa kratší objížďkou. Město jim to nechce povolit

Obyvatelé středočeského Borku si ztěžují na to, že nemohou mít výjimku, aby užívali výrazně kratší objízdnou trasu do nedalekého Brandýsa nad Labem. Kvůli opravě silnice mezi obcemi musí místní jezdit delší cestou přes Kostelec nad Labem. Sepsali proto petici. Odbor dopravy i vedení města udělení výjimek zamítly.
13. 7. 2021|

Dálnice D1 už je po demolici mostu opět průjezdná

Na dálnici D1 mezi Mirošovicemi a Ostředkem se po 48 hodinách opět vrátila auta. Stavbaři dokončili demolici mostu přes dálnici u Kaliště nedaleko Prahy, která začala v sobotu ve dvacet hodin.
5. 7. 2021|

Cena dřeva jde strmě nahoru, dopady vnímají stavaři a truhláři

Cena dřeva zaznamenává enormní nárůst. Oproti loňsku je vyšší více než o třetinu. Každý měsíc navíc dál skokově roste. Dopad je zjevný ve stavebnictví, truhlářské výrobě i přepravě zboží. To vše se prodražuje. Například dřevostavba nyní oproti loňsku vyjde o zhruba půl milionu korun dražší.
22. 6. 2021|

Řidiči neprojedou tunelem u Moravské Třebové, musí do kopce po staré silnici

Tunel Hřebeč nedaleko Moravské Třebové se uzavřel a přidal se tak ke stávajícím omezením na silnici 1/35. Řidiči ve směru od Olomouce nemohli do tunelu vjet od pondělní půl osmé, ve směru od Hradce Králové anebo Pardubic zhruba o čtvrt hodiny později. Uzavírka skončí 30. června do 18 hodin.
21. 6. 2021|

V Loukově vede přes Jizeru nový most. Desítky let staré provizorium bylo místem častých nehod

Lidem v Loukově na Mladoboleslavsku od pátku slouží nový most přes řeku Jizeru. Práce na něm začaly loni v dubnu a vyžádaly si 70 milionů korun. Řidiči museli po dobu stavby jezdit po objížďce přes Svijany, což jim prodloužilo pravidelné cesty do zaměstnání nebo za příbuznými. Nová stavba nahradila staré mostní provizorium z roku 1985.
21. 5. 2021|

O Velikonocích se uzavře část silnice ze Svitav do Brna. Kamiony čeká 130kilometrová objížďka

Oprava odvodňovacího potrubí na silnici I/43 na pomezí Jihomoravského a Pardubického kraje od čtvrtka do neděle omezí dopravu. Silnice je u obce Rozhraní a Brněnec úplně uzavřená, což pocítí především řidiči vozidel nad 7,5 tuny. V obou směrech musí využít cestu přes Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou a Vendolí. Objížďka pro nákladní auta měří přes 130 kilometrů.
1. 4. 2021|

Problém v dopravě na Liberecku. Přestavba u Rádla vyvolala komplikace v okolních obcích

Velká přestavba křižovatky Rádelský mlýn v Libereckém kraji výrazně komplikuje dopravu v okolních obcích. Oficiálně existují tři objízdné trasy, jenže řidiči si cestu zkracují přes Rádlo, které umožňuje nejrychlejší průjezd. V obci s necelou tisícovkou obyvatel je ale silnice tak úzká, že se na ni protijedoucí auta nevejdou a to způsobuje dopravní problémy.
4. 5. 2020|

D1 na Benešovsku je znovu průjezdná, od rána ji blokovala nehoda kamionu s kyselinou

Řidiči už projedou D1 na Benešovsku bez omezení. Dálnice tam byla na 66. kilometru ve směru na Brno zhruba osm hodin uzavřená kvůli nehodě kamionu, který převážel kyselinu fosforečnou. Podle policie se při havárii nikdo nezranil.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 16:48|