TÉMA

Uzavírka

Most nad dálnicí D6 v noci zanikl. Úplná uzavírka skončila, zúžení trvá

S velkým zpožděním skončila uzavírka dálnice D6 na křižovatce u Lokte. Místo do devíti dopoledne trvala téměř do půl druhé odpoledne. Po zprovoznění zůstává dálnice na místě, kde dříve stál nadjezd, zúžená, v každém směru se jezdí pouze jedním pruhem.
7. 4. 2024Aktualizováno7. 4. 2024, 13:55|

Centrem Prahy proběhli závodníci. Řada nevydržela vedro, záchranáři aktivovali traumaplán

Neobvyklou dohru má Pražský půlmaraton. Po závodu v ulicích města aktivovala záchranná služba traumaplán, protože velké množství běžců mělo zdravotní potíže. Běh totiž provázelo neobvykle teplé počasí. Traumaplán byl asi po dvou hodinách ukončen. Kvůli závodu byla také rozsáhlá dopravní omezení včetně krátkodobých výluk tramvají. Nejdéle byla dopravně ochromená část Holešovic –na Bubenském nábřeží u tržnice, kde byl start a cíl půlmaratonu, trvala uzavírka až do večera.
6. 4. 2024Aktualizováno6. 4. 2024, 20:50|

Most u Zvíkovského Podhradí se na půl roku uzavřel. Cesta na Tábor se prodlouží o patnáct kilometrů

Most přes Vltavu u Zvíkovského Podhradí se v úterý po třiceti letech od poslední rekonstrukce uzavřel. Pro řidiče na Písecku to znamená, že na trase mezi Milevskem a Čimelicemi neprojedou, využít musejí dlouhou objížďku. Uzavírka mostu má trvat půl roku. Jihočeský kraj práce nechtěl odkládat kvůli špatnému stavu mostu.
2. 4. 2024|

ŘSD zbourá most přes D1 na Jihlavsku. Provoz na dálnici bude omezený, v noci na neděli přerušený

Výrazná omezení včetně noční uzavírky čekají řidiče o víkendu na dálnici D1 východně od Jihlavy. Omezení začnou již v pátek večer, zcela uzavřena bude dálnice od sobotních devíti hodin večer do nedělních devíti ráno. Objízdná trasa povede po souběžných silnicích II. třídy. Ředitelství silnic a dálnic nechá při uzavírce zbourat nadjezd u Řehořova, přičemž má zaniknout bez náhrady. Obyvatelům obce se to ovšem nelíbí, sepisují petici za stavbu nového mostu přes dálnici. ŘSD však tvrdí, že za stavbu spojnic polních cest utrácet nemůže.
22. 3. 2024Aktualizováno22. 3. 2024, 18:54|

Začíná rekonstrukce křižovatky Mileta. Bolavému místu Hradce Králové má ulevit od kolon

Začíná rekonstrukce křižovatky Mileta na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Vzniknou nové podchody a také přibude odbočovací pruh ve Zborovské ulici. Úpravy budou stát 634 milionů korun, na investici se podílí Ředitelství silnic a dálnic, Královéhradecký kraj i město.
21. 3. 2024|

Sníh roztál, silnice u přehrady Souš zůstává zavřená. Ještě by mohl napadnout, obávají se silničáři

Silnice, která vede kolem přehrady Souš v Jizerských horách, zůstává zavřená. Liberečtí krajští silničáři ji zavírají vždy, když nasněží – kvůli ochraně pitné vody ji nemohou v zimě udržovat. Nyní už jsou sněhu jen nepatrné zbytky, přesto zůstává nad Desnou spuštěná závora, která brání průjezdu. Silničáři to vysvětlují předpovědí počasí, podle níž by ještě mohlo nasněžit. Pro řidiče to znamená, že když jedou třeba z Tanvaldu nebo Harrachova do Hejnic či Frýdlantu, výrazně si zajedou. Horskou silnici využívají turisté, ale i lidé, kteří jezdí do práce či za příbuznými.
21. 3. 2024|

Práce na teplickém dálničním přivaděči měly skončit loni, ale pokračují. Tvoří se kolony

Opravy silnice I/8 mezi Teplicemi a Řehlovicemi stále pokračují, i když měly být hotové začátkem zimy. Na komunikaci, která je součástí teplického přivaděče k dálnici D8, se proto dál tvoří dlouhé kolony. Důsledkem špatné průjezdnosti hlavní silnice je i neobvyklé dopravní zatížení přilehlých Bystřan, kudy někteří řidiči kolony objíždějí.
20. 3. 2024|

Neprojedou auta ani vlaky, bourání nájezdů v Třeboni komplikuje dopravu čím dál víc

K silniční uzavírce v Třeboni přibyla i železniční výluka. Od minulého týdne je ve městě uzavřen nájezd z táborské silnice na jindřichohradeckou a auta, která se obvykle vyhýbají obytné zástavbě, musí hlouběji do města. Tatáž stavba navíc nyní způsobila, že se musely zastavit i vlaky. Náhradní autobusová doprava místo nich jezdí z třeboňského nádraží až do Českých Velenic.
19. 3. 2024|

V Chebu začala oprava Amerického mostu, pro dopravu včetně MHD bude zavřený půl roku

Americký most v Chebu ve středu ráno pro řidiče uzavřeli stavbaři. Následujících šest měsíců přes něj neprojedou auta ani autobusy městské a krajské hromadné dopravy. Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden ze dvou mostů, který v Chebu vede přes řeku Ohři, měli by řidiči počítat s možnými komplikacemi na objízdné trase.
13. 3. 2024|

Dva pardubické mosty jsou ve špatném stavu. Oprava způsobí komplikace řidičům

S rekonstrukcí mostu Pavla Wonky a stavbou nového mostu Kapitána Bartoše v Pardubicích už nelze vyčkávat. Zaznělo to v úterý na veřejném projednávání obou staveb v Pardubicích, kde se hovořilo i o harmonogramu dopravních omezení. Kvůli korozi, která poškodila lana na Wonkově mostě, bude muset začít jeho oprava co nejdříve. První uzavírka je tak naplánována už na 1. června.
5. 3. 2024|

Průjezd Pardubicemi ztěžují další uzavírky, část páteřních linek jezdí odklonem

Stavbaři znovu zkomplikovali průjezd Pardubicemi. Stávající omezení se nejvíc dotýká obyvatel městských částí Trnová, Ohrazenice a Polabiny. A také těch, kteří cestují městskou hromadnou dopravou. Hned několik páteřních linek totiž kvůli výlukám a uzavírkám musí jezdit odklonem, navíc se změnily jejich cílové zastávky.
4. 3. 2024|

Silničáři dokončují přípravné práce na letošní opravy Barrandovského mostu v Praze, uzavírka začne za týden

Silničáři dokončují přípravné práce k letošním opravám Barrandovského mostu v Praze včetně oprav na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí. Uzavírka části severního soumostí začne v pondělí 11. března v ranních hodinách. Práce potrvají do konce letních prázdnin, řekli v pondělí náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, původně byly práce naplánovány rovněž na příští rok.
4. 3. 2024|

Kvůli opravám mostů v Ústí nad Labem bude odkloněná doprava, lidé z dotčených obcí volají po jiné trase objížďky

Ústí nad Labem a okolí se připravují na uzávěru dvou klíčových mostů – silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Doprava bude kvůli tomu vedená objížďkou přes malé obce v okolí. Jejich obyvatelům se to ale nelíbí a chtějí, aby silničáři náhradní trasu změnili.
23. 2. 2024|

Oprava Benešova mostu v Ústí nad Labem zkomplikuje dopravu. Okolní obce se obávají náporu vozů

V Ústí nad Labem začaly přípravy na opravu Benešova mostu, páteřní silniční spojnice obou břehů Labe. Kraj pro ni počítá s víc než půl miliardou korun. Už v sobotu čeká řidiče, kteří projíždějí křižovatku pod zámečkem Větruše, omezení. Správa železnic (SŽ) začne měnit most nad silnicí, a ta tak bude uzavřená. Stavební práce na křižovatce budou pokračovat až do léta.
10. 2. 2024|

Rozsáhlá uzavírka v Legerově přeměnila pražskou magistrálu na parkoviště. Auta postávala už od Pankráce

Mimořádně dlouho se v pátek ráno zdrželi řidiči, kteří projížděli Prahou po severojižní magistrále směrem na sever. V Legerově zbyl kvůli havarijnímu stavu kanalizace pod ní mezi náměstím I. P. Pavlova a křižovatkou s Žitnou jen jeden jízdní pruh. Na jednom z nejvytíženějších míst v zemi objevili dělníci pod silnicí velkou dutinu. Kolona způsobila zdržení přes tři čtvrtě hodiny. Rozsáhlé omezení v Legerově potrvá nejméně do neděle.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 20:27|

Překládání krav z havarovaného kamionu zabralo téměř celý den. Dopravu na D8 komplikovalo do půl šesté

Až v podvečer se podařilo zprůjezdnit dálnici D8 poblíž Veltrus na Mělnicku, kde v noci havaroval kamion. Vezl krávy, které bylo potřeba přeložit do jiného vozidla. Tři zvířata nehodu nepřežila, uvedla krajská policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Dálnice byla ve směru na Prahu celou dobu uzavřena, řidiči ji museli objíždět po staré silnici II/608.
17. 1. 2024Aktualizováno17. 1. 2024, 18:17|

Část Libeňského mostu je zavřená. Auta přes řeku projedou, tramvaje musí odklonem

Libeňský most je částečně uzavřen. Omezení se týká jeho části poblíž Palmovky, dotklo se proto hlavně tramvají. Auta mohou po části mostu přes Vltavu přejíždět a sjet do Štorchovy ulice, přes řeku se dostanou i chodci, přímo na Palmovku však nedojdou. Podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) bude nutné podepřít oblouk nad Voctářovou ulicí. Jak dlouho to potrvá, ale ukážou až další dny.
11. 1. 2024Aktualizováno11. 1. 2024, 18:28|

Sokolská ulice v Liberci je průjezdná, rekonstrukce bude pokračovat na jaře

Sokolská ulice v Liberci je průjezdná. Její rekonstrukce, která od října omezovala dopravu v centru města, sice ještě není hotová, ale práce budou pokračovat až na jaře. Na frekventovanou komunikaci se tedy mohla dočasně vrátit auta i městská hromadná doprava – na Sokolské jezdí šest autobusových linek, které měly poslední dva měsíce výluku.
13. 12. 2023|

V jižních Čechách už fungují dodávky elektřiny, hejtman odvolal kalamitní stav. Sněžení vystřídá silný mráz

Sněžení již téměř ustalo, i tak ale od sobotního večera do nedělního poledne na východě republiky připadlo až třicet centimetrů sněhu. Noc i pondělní den budou značně mrazivé. Po vydatném sněžení z minulých dnů přetrvávají problémy se sjízdností některých silnic i železničních tratí, kvůli vyprošťování kamionů byla uzavřena část dálnice D48, podobné omezení platilo na D5. Ve srovnání se sobotou je však situace podstatně klidnější. V jižních Čechách už společnost EG.D obnovila dodávky proudu. Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) odvolal k 18:00 kalamitní stav.
3. 12. 2023Aktualizováno3. 12. 2023, 22:32|

Sněhové srážky se z jihu Čech přesunuly nad Slezsko. Vznikají závěje

Sněžení, které komplikovalo hlavně dopravu již v pátek, v noci na sobotu ještě zesílilo a přes den neustávalo. Na šumavských hřebenech hor ležel večer i metr sněhu. V jižních Čechách hejtman vyhlásil kalamitní stav. Večer se sněhové srážky přesunuly na východ země, konkrétně z jižní Moravy hlavně do Slezska, kde se k nim přidal vítr. Dopravu na silnicích přes den zkomplikovaly nehody i nesjízdné úseky. Vlaky nabíraly zpoždění nebo je dopravci odříkali kvůli padlým stromům na kolejích i zasněženým výhybkám. Popadané stromy poškodily i elektrické vedení.
2. 12. 2023Aktualizováno2. 12. 2023, 23:18|

Sníh a led komplikovaly od rána dopravu. D1 na Vysočině jedenáct hodin stála

Řidiče na řadě míst České republiky po ránu potrápilo náledí nebo rozbředlý sníh na silnicích. Dálnice D1 na Vysočině byla po nočních nehodách čtyř kamionů ve směru na Prahu neprůjezdná jedenáct hodin, po poledni se provoz obnovil. K nehodám docházelo i na dalších místech republiky. Na Šumpersku havaroval před polednem na namrzlé vozovce autobus se studenty, dva z nich utrpěli zranění. Česko zažilo první ledový den začínající zimní sezony. Sněžit a mrznout má i v dalších dnech.
29. 11. 2023Aktualizováno29. 11. 2023, 18:41|

Sněžení dál komplikuje dopravu v Česku. Na Vysočině hlásí 17 nehod za dvě hodiny

Desítky tisíc odběratelů hlavně v Karlovarském, Libereckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji se ocitly v úterý bez elektřiny. Napadl těžký mokrý sníh, kterému neodolalo elektrické vedení, respektive stromy, které na dráty popadaly. Počasí zkomplikovalo také dopravu. Na horách zůstal ležet sníh i na některých úsecích komunikací první třídy. Sněžení odpoledne komplikovalo dopravu i ve středních Čechách, na okraji Prahy a na Vysočině.
28. 11. 2023Aktualizováno28. 11. 2023, 22:18|

Důležitá turistická cesta na Šumavě se zavřela. Lidé musí na několikakilometrovou procházku

Až do konce října bude kvůli opravám zavřená turistická trasa z šumavského Černého jezera k Rozvodí. Pro turisty je to významná zkratka mezi ledovcovými jezery kolem Špičáku. Za poslední měsíc jde přitom už o druhou uzávěru v této lokalitě. V obou případech turisté zákaz vstupu na staveniště nerespektují.
12. 10. 2023|

Oprava vozovky uzavřela rampy z Jižní spojky, řidiči musejí počítat s půlhodinovým zpožděním

Silničáři v noci na pondělí na pražské Jižní spojce uzavřeli rampy ze spojky směrem na Brněnskou a D1 a do ulice Ke Garážím. Důvodem je oprava povrchu vozovky. Práce na rampách skončí v úterý 24. října. Řidiči musejí podle magistrátního webu opravujeme.to počítat s více než půlhodinovým zpožděním. Jižní spojka je součástí městského okruhu a patří k nejvytíženějším komunikacím v metropoli.
9. 10. 2023|