TÉMA

Pašerák

Motorkář podle celníků propašoval z Nizozemska do Česka kokain za miliony, drogu skrýval v nádržce

Motorkář podle celníků propašoval z Nizozemska do Česka kokain za miliony korun. Byl podle nich součástí gangu. Zadrželi pět lidí, které policie obvinila z nedovolené výroby a přechovávání drog. Hrozí jim dva až deset let, či osm až dvanáct let vězení. V tiskové zprávě o tom ve čtvrtek informovala mluvčí celníků Martina Kaňková.
23. 3. 2023|

Antverpy jako kokainová tepna. Příliv drog mají zastavit i nové skenery

Pašování kokainu do Evropy je na vzestupu. Belgické úřady loni v Antverpách zadržely rekordních sto deset tun drogy. V potírání zločinu pomůžou investice do nových skenerů, nábor celníků nebo speciální tým prokurátorů. Drogová kriminalita postihuje i život ve městě, při nedávné přestřelce zahynula jedenáctiletá dívka.
12. 1. 2023|

Skupina čelí obžalobě, že do Schengenu nelegálně přepravovala cizince

Okresní státní zastupitelství v Olomouci podalo obžalobu na organizovanou skupinu převaděčů. Podle ní zajišťovala nelegální přepravu do schengenského prostoru, zejména Vietnamců, ale i dalších cizinců. Případem se nyní bude zabývat soud, pachatelům hrozí až osm let vězení. Informaci České televizi sdělil státní zástupce Michael Šoka.
22. 1. 2021|

Celníci zachytili zásilku tří tun chemikálií na výrobu drog. Výsledek by se prodal za dvě miliardy korun

Celníci z pražské Ruzyně zabrali tři tuny chemických látek, ze kterých by se dalo chemickým postupem vyrobit zhruba 1,8 tuny amfetaminů. Drogy by se na černém trhu daly prodat téměř za dvě miliardy korun, sdělil mluvčí ruzyňského celního úřadu Pavel Drobek. Chemikálie podle něj přiletěly do České republiky z Hongkongu, následně se měly dostat do další země Evropské unie.
12. 6. 2019|

Recenze: Devadesátiletý drogový Pašerák Clinta Eastwooda už nezestárne

V říjnu 2011 zadržel americký Národní úřad pro kontrolu obchodu s drogami muže pašujícího 90 kilogramů kokainu. V kontextu protidrogových zátahů to nebylo rekordní množství, kuriózní byla ovšem skutečnost, že řidiči bylo 87 let a zdaleka se pro něj nejednalo o první dodávku. O finančně nečekaně soběstačném staříkovi nyní Clint Eastwood natočil film Pašerák a zahrál si i hlavní roli.
23. 3. 2019|