TÉMA

Odchody

Francouzští učitelé i žáci dostávají výhrůžky smrtí a bojí se o svou bezpečnost

Francouzští učitelé se bouří kvůli obavám o vlastní bezpečnost. Tamní školy se stále častěji stávají terčem kybernetických útoků. Na desítkách z nich přišly žákům přílohy s uřezanými hlavami i výhrůžkami smrtí.
5. 4. 2024|

Problémy s plánováním dovolené i při nemoci. V Ústeckém kraji chybí profesionální hasiči

V Ústeckém kraji chybí profesionální hasiči. Na některých stanicích už slouží v minimálním počtu, který určují předpisy. Mají pak problém plánovat směny nebo dovolené. Nejhorší situace je podle krajského vedení na Děčínsku, kde začali hlavně starší hasiči odcházet po požáru v Českém Švýcarsku.
7. 3. 2024|

ČSSD zůstává ve vládě, počká na osud daňového balíčku

Sociální demokraté se nechystají k bezprostřednímu odchodu z vlády. Předseda strany Jan Hamáček to uvedl den po nedělní mediální výměně názorů s předsedou koaličního ANO a premiérem Andrejem Babišem. Jediným vážným problémem ve vládě je podle Hamáčka daňový balíček, jehož podoba ale ještě není konečná. Další kroky proto ČSSD zváží, až bude zcela jasný jeho osud, za klíčové přitom považuje řešení koronavirové krize zdravotní i ekonomické.
14. 12. 2020|

Začínající učitelé jsou často na všechno sami. Zabránit odchodům má nový systém podpory

Kázeň žáků, jejich hodnocení a vyplňování školních dokumentů – právě s tím mají největší problémy začínající učitelé. Většině pomohou zkušenější kolegové, někteří ale zůstávají na všechno sami a téměř čtvrtina jich pak zvažuje, že školství úplně opustí. Učitelů je přitom nedostatek. Zabránit odchodům těch začínajících má nově vznikající systém jejich podpory.
22. 3. 2019|