TÉMA

Statečné psí srdce

Zóna ČT24: Statečná psí srdce zachraňují životy

Dokážou najít nebezpečné zločince, pohřešované osoby i drogy, umí také pomáhat lidem s fyzickým nebo psychickým onemocněním. Pět asistenčních a služebních psů tento týden dostalo ocenění Statečné psí srdce, mezi nimi i Exel, který vypátral psychicky nemocnou ženu a zachránil ji před umrznutím. Věnovala se tomu Zóna ČT24, pořad o bezpečnosti a výzvách dnešního světa. Moderovali Martin Jonáš a Michal Kubal.
29. 10. 2023|

Pětice psů dostala cenu Statečné psí srdce za záchranu lidských životů

Záchranářská anketa Statečné psí srdce již potřinácté ocenila psí hrdiny, jimž se v uplynulém roce podařilo zachránit lidský život, a také ty, kteří pomáhají při ochraně lidských životů dlouhodobě. Pořadatelé dohromady ocenili pět zvířat, a to jak služební psy, tak ty neslužební, takzvané „laiky“.
24. 10. 2023Aktualizováno24. 10. 2023, 19:12|

Když se lidé vrátí z války, blízcí jim často nerozumí, říká ukrajinská canisterapeutka

Na Ukrajině dostala Olena Mosijčuková jedno z nejvyšších vojenských ocenění – Hrdina Ukrajiny. Během bojů v Donbasu zachránila jako příslušnice pluku Azov více než sto lidí. Kvůli léčbě válečných zranění je teď v Česku a věnuje se canisterapii. A právě za to také převzala společně se svojí fenkou cenu Statečné psí srdce.
22. 10. 2022|

Zachránili lidský život nebo pomáhají. Statečné psí srdce mají Brigitte, Bailey, Airys, Broník a ovčák Benji

Ocenění v anketě Statečné psí srdce získalo za loňský rok pět psů. Cenu si zasloužili záchranou lidských životů nebo pomocí nemocným. Třeba fenka Brigitte v létě našla seniorku ztracenou v brdských lesích, kolie Bailey zase pomáhá své majitelce s panickými záchvaty a zlatá retrívřice Airys působí v Česku i na Ukrajině jako canisterapeutický pes. Pořadatelé ankety v Praze rozdávali ceny psím hrdinům podvanácté.
21. 10. 2022|

Nejstatečnějšími psy byli Gauner, Konor nebo Irr. Jeden našel ztraceného seniora, další zachránil pána před medvědem

V anketě Statečné psí srdce letos posbírali většinu ocenění němečtí ovčáci. Policejní pes Gauner našel v lese dehydrovaného seniora, Konor zachránil svého pána před útokem medvěda na východním Slovensku a služební pes Irr vystopoval devítiletou dívku, která se ztratila z vodáckého kempu. Cenu dostal i labradorský retrívr Dag, který dokáže u své paničky rozpoznat nebezpečné výkyvy hladiny cukru v krvi. Anketu vyhlašuje časopis Psí kusy ve spolupráci se záchranářským magazínem Rescue report.
21. 3. 2019|