TÉMA

Warner Bros.

Chalamet bude přednostně točit pro Warnery. Travolta gratuluje k hitům

Osmadvacetiletý Timothée Chalamet je hereckou hvězdou mladé hollywoodské generace. Jeho talent jen potvrdila nedávná dohoda se společností Warner Bros., která filmovému studiu zajišťuje přednostní právo na Chalametovy budoucí projekty. Podpis smlouvy přišel krátce poté, co se Chalamet objevil v hlavní roli dvou nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech v rozmezí pouhých osmi měsíců. To se naposledy podařilo před téměř půlstoletím Johnu Travoltovi.
28. 3. 2024|

„Bez nás ani dolar.“ Scenáristé si vydobyli ústupky studií a ukončují stávku

Hollywoodští scenáristé se mohou vrátit do práce. Jejich cech rozhoduje o schválení tříleté smlouvy, která mimo jiné zajišťuje vyšší odměny a poskytuje ochranu proti využití umělé inteligence. Předběžnou dohodu se studii a streamovacími službami musí po zástupcích odborů stvrdit ještě členové. Herci ve stávce pokračují.
27. 9. 2023Aktualizováno27. 9. 2023, 23:30|

Japoncům „Barbenheimer“ vtipný nepřišel. Jejich země si připomíná výročí jaderného útoku

Hirošima si v neděli připomněla 140 tisíc obětí amerického jaderného útoku z 6. srpna 1945. Na pietním aktu k události, při níž v naprosté většině zemřeli civilisté, zazněly výzvy k jadernému odzbrojení. Kina v Japonsku zatím nepromítají americký film Oppenheimer, jenž se vrací k okolnostem vývoje této bomby. Japonská filiálka studia Warner Bros. také v nezvyklém veřejném prohlášení kritizovala svoji mateřskou společnost z podpory fenoménu „Barbenheimer“.
8. 8. 2023|

Po roce ve funkci končí šéf zpravodajské stanice CNN Chris Licht

Po roce ve funkci a několika přešlapech končí šéf americké zpravodajské stanice CNN Chris Licht. O jeho odchodu ve středu informovalo vedení společnosti Warner Bros. Discovery, pod niž CNN patří. Vedení stanice se dočasně ujme čtyřčlenný manažerský tým.
7. 6. 2023|

Na marvelovku musí do Kazachstánu. Z ruských kin zmizel Hollywood, domácí produkce netáhne

Hollywoodská studia kvůli ruské invazi na Ukrajinu i mezinárodním sankcím kompletně stáhla svoji produkci z tamních kin. Ty největší letošní snímky jako pokračování Top Gunu, Jurského světa nebo animovaných Mimoňů není možné v Rusku oficiálně vidět. Návštěvnost kin výrazně klesla, lidi domácí produkce netáhne. Někteří však neváhají za novými filmy jet i stovky kilometrů do zemí, kde se promítají.
14. 7. 2022|

Na Rusy tlačí kulturní sankce. Zapomenout můžou na premiéry Hollywoodu, plány Netflixu i pozvánku do Cannes

Světová kulturní sféra pokračuje v omezování kontaktů s Ruskem. Hollywoodské společnosti pozastavují premiéry nových snímků v tamních kinech, přestože země pro ně představuje velmi lukrativní trh. Ze streamovacích platforem na agresi vůči Ukrajině reagoval především Netflix, mimo jiné pozastavuje práci na chystaných ruských projektech. Mnohé, nejen filmové, festivaly daly najevo, že proputinovští umělci nejsou na jejich červených kobercích vítáni.
4. 3. 2022|

Pán prstenů a Harry Potter před dvaceti lety změnili způsob, jak Češi chodili do kina

První díly Harryho Pottera a Pána prstenů přišly do českých kin přesně před dvaceti lety a jen pár týdnů po sobě. Současně zcela změnily způsob, jak Češi chodili do kina. S uvedením hitových adaptací populárních knih je u nás spojen zlatý věk multikin, která po hlavním městě začala ve velkém expandovat do jiných krajů. ČT24 oslovila tehdejší distributory, kinaře i tvůrce dabingu, aby zavzpomínali na to, v jaké atmosféře pomáhali dvěma ikonickým titulům za diváky.
6. 2. 2022|

AT&T v mnohamiliardové transakci spojí mediální součást s firmou Discovery

Americká telekomunikační společnost AT&T spojí svou rozsáhlou mediální součást WarnerMedia s firmou Discovery. Vznikne tak samostatný mediální podnik, jenž bude schopen konkurovat i firmám Netflix a Walt Disney, oznámily firmy. Dohodu ještě musejí schválit akcionáři Discovery a regulační orgány.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 15:16|

Ulož.to chce 800 tisíc za mazání Šarlatána. Nový spor se točí kolem zodpovědnosti za filmové piráty

Provozovatelé webu Ulož.to chtějí po distributorovi filmu Šarlatán režisérky Agnieszky Hollandové 800 tisíc korun za to, že kvůli předběžnému opatření soudu museli z úložiště nákladně a s okamžitou platností mazat český snímek, který na web lidé nelegálně nahrávají. Pro distributora CinemArt jde o absurdní požadavek, jenž by podle něj znamenal, že by filmaři platili pirátům, Ulož.to zase mluví o potenciálním konci svobody internetu. Nový spor ale odhaluje hlubší problém, který se týká zodpovědnosti za obsah na síti.
15. 5. 2021|

Amerika míří na stream, Češi bojují o kina. Jak koronavirus změnil filmový průmysl?

Zavřená kina, zrušené festivaly, posunuté premiéry nebo přerušená natáčení. A jedno přelomové oznámení velkého filmového studia. Koronavirus zasáhl filmový průmysl plnou silou, což mění způsob natáčení filmů i jejich sledování. Přinášíme rekapitulaci filmového roku, který zažil několik turbulencí a akceleroval přeměnu audiovizuálního byznysu.
14. 12. 2020|

Studio Warner Bros. otřáslo továrnou na sny. Duna, Wonder Woman či Matrix 4 budou zároveň v kinech i na streamu

Hollywoodské studio Warner Bros. uvede příští rok všechny svoje filmy ve Spojených státech zároveň v kinech i na streamovací platformě HBO Max, a to ve stejný čas. Společnost reaguje na minimální prodej lístků na nové filmy a na fakt, že většina amerických promítacích sálů je uzavřená. Jde o průlom v letitém modelu distribuce filmů, který podle pozorovatelů poškodí kina a nepůjde o vratný proces. HBO Max bude v druhé polovině roku 2021 k dispozici i v Česku.
4. 12. 2020|

Výrobce podprsenek se na poslední chvíli dostal do tendru na měsíční skafandry. Astronauty obléká dodnes

Skafandry, které měli na sobě američtí astronauti při misi Apollo 11, vznikly díky společnosti vyrábějící podprsenky, opasky a jiné dámské spodní prádlo.
19. 7. 2019|

Přepisování hollywoodské krajiny. Walt Disney pohltil studio 20th Century Fox a jeho filmy

Americký zábavní gigant Walt Disney dokončil převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox. Zaplatí za ně 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun). Dokončení dohody znamená velkou změnu v oblasti hollywoodských studií. Disney tím získal i filmové studio 20th Century Fox, které vzniklo už v roce 1935 a které patřilo do takzvané velké šestky.
20. 3. 2019|