TÉMA

Průjezd

Praha 1 chystá novou vyhlášku na zákaz nočního vjezdu do ulic Starého Města

Radnice Prahy 1 se nevzdává svého plánu zakázat noční vjezd aut do ulic Starého Města. Když to zkusila v listopadu, vyvolalo to velkou vlnu kontroverze a nesouhlasu, načež magistrát obratem vyhlášku zrušil. Jenže teď politici městské části připravují zákazovou vyhlášku znovu.
13. 3. 2024|

Doprava v centru Loun se má zklidnit, radnice přichystala změny

Zásadní změnu v místní dopravě připravuje radnice v Lounech. Jde o zklidnění historického centra města, přes které si řidiči zatím běžně zkracují cestu. Nově tam bude jenom jednosměrný provoz.
8. 11. 2023|

Svitavy chtějí zvýšit bezpečnost provozu ve městě, hodlají přidat nové jednosměrky

Město Svitavy hodlá zavést nové jednosměrné ulice. Množství zaparkovaných vozidel v ulicích totiž podle radnice komplikuje obousměrný provoz. Řidiči se často dostávají do nepříjemných i nebezpečných situací, kdy musí couvat do křižovatky, aby z protisměru mohlo projet jiné auto, popsal místostarosta města Pavel Čížek (ODS).
3. 7. 2023|

Na řadě míst, kde je v Praze potřeba třicítka, už podle politiků je. Aktivisté ji ale chtějí jako pravidlo, ne výjimku

Snížení rychlostního limitu v rezidenčních oblastech Prahy na 30 kilometrů za hodinu by podle mluvčí hnutí Poslední generace Veroniky Holcnerové znamenalo spíše úlevu pro všechny než zhoršení. Domnívá se, že by se tak rozředily zácpy a situace by se zlepšila i pro městskou hromadnou dopravu. Podle starosty Prahy 9 a předsedy zastupitelského klubu SPOLU na magistrátu Tomáše Portlíka (ODS) se ale třicítka na mnoha místech, kde je potřeba, už zavedla, a případné zavedení jinde by naopak všechny zdržovalo. Třicítka ve městech byla tématem 90' ČT24.
25. 5. 2023|

Smart systém v Hradci Králové budou nově využívat i hasiči a záchranáři

Přednostní průjezd královéhradeckými křižovatkami budou mít vedle vozidel MHD i vybraná auta hasičů a záchranné služby. Složky integrovaného záchranného systému se na tom dohodly s radnicí. Nový systém řízení dopravy město stál přes tři sta milionů korun.
19. 4. 2023|

Hranice omezí dopravu v centru. Lidé si přes náměstí zkracují cestu

Radnice v Hranicích na Přerovsku zakáže automobilům průjezd centrem města. Dopravní opatření má zklidnit dopravu v městské památkové zóně a přispět k oživení středu města. Podle vedení Hranic si řidiči často přes centrum zkracují cestu. Zákaz začne platit za měsíc.
20. 3. 2019|